hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Зняття недоторканності: де була Тимошенко

За зняття недоторканності з Дейдея не голосували понад 50% складу Батьківщини.

За кілька годин до того як Україна стала свідком невдалих спроб зняття недоторканності з народних депутатів – у Верховній Раді відбулася справжня драматична вистава. «Де генеральний прокурор України?!» – гнівно запитував народний депутат Сергій Соболев, вимагаючи негайної появи Юрія Луценка для розгляду зазначеного питання.

Коли о 16:00 генпрокурор з\’явився у Верховній Раді, увага громадськості цілковито переключилася на розгляд подань і вже нові події повністю витіснили увесь пафос з яким Сергій Соболев кілька годин тому ставив питання про відсутність генпрокурора.

Про фальшивість цього чергового піар-епізоду, організованого очільниками Батьківщини можна було б і забути, якби не Юлія Тимошенко. Як виявилось, ні керівниця Батьківщини, ні її найближче оточення з самого ранку не зареєструвалися у Верховній Раді.

Це не перешкодило депутатам від Батьківщини заявити, що їхня малочисельна фракція підтримає усі подання. На жаль, ця обіцянка виконана так і не була.

Наприклад, за зняття недоторканності з Євгена Дейдея не голосували понад 50% складу фракції Батьківщина, щоправда з різних причин:

Абдуллін О.Р. Не голосував
Богдан Р.Д. Відсутній
Бухарєв В.В. Відсутній
Власенко С.В. Відсутній
Дубіль В.О. Відсутній
Євтушок С.М. За
Івченко В.Є. Відсутній
Кириленко І.Г. За
Кожем\’якін А.А. Відсутній
Кондратюк О.К. За
Крулько І.І. За
Кужель О.В. Відсутня
Луценко І.В. Утримався
Немиря Г.М. За
Одарченко Ю.В. Відсутній
Рябчин О.М. За
Соболєв С.В. За
Тарасюк Б.І. За
Тимошенко Ю.В. Відсутня
Шкрум А.І. За

Тим більше не стала одноголосною підтримка фракцією Батьківщина зняття недоторканності з Олеся Довгого. Нічого дивного якщо згадати, що партія Тимошенко не стала конкурувати з Довгим у сумновідомому виборчому окрузі Кіровограда, про який тоді багато написав Мустафа Найєм. За зняття недоторканності з Довгого проголосували 11 членів Батьківщини; утрималися:1 і були відсутні – 8. Втім, незважаючи на те, що 40% соратників Тимошенко не голосували – недоторканність з Олеся Довгого все ж таки зняли.

Ще більш показовим стало голосування за зняття недоторканності Бориса Розенблата, яке зібрало у Верховній Раді максимальну кількість голосів. Знову голосували за 12, а були відсутні 8 членів фракції – тобто 40% батьківщинівців не віддали свої голоси. Серед них знову не голосувала, бо була відсутня Юлія Тимошенко і її найближче оточення:

Абдуллін О.Р. Відсутній
Богдан Р.Д. За
Бухарєв В.В. Відсутній
Власенко С.В. Відсутній
Дубіль В.О. Відсутній
Євтушок С.М. За
Івченко В.Є. За
Кириленко І.Г. За
Кожем\’якін А.А. Відсутній
Кондратюк О.К. За
Крулько І.І. За
Кужель О.В. Відсутня
Луценко І.В. За
Немиря Г.М. За
Одарченко Ю.В. Відсутній
Рябчин О.М. За
Соболєв С.В. За
Тарасюк Б.І. За
Тимошенко Ю.В. Відсутня
Шкрум А.І. За

Чому Юлія Тимошенко не була присутня у Верховній Раді, коли її заступник Сергій Соболев так полум\’яно вимагав присутності генерального прокурора? Чи не тому, що не хотіла сваритися з жодною фракцією, вимушено проголосувавши за подання генпрокурора?

Чому Сергій Соболев, знаючи про відсутність частини фракції, на що вказують результати реєстрації та голосування, так наполегливо і затято вимагав розгляду подань про скасування недоторканності? Чи не тому, щоб запрограмувати провал їхнього розгляду?

Зрештою, наступного разу народний депутат Сергій Соболев (з огляду на результати голосувань) мав би оголошувати рішення фракції більш правдиво – Батьківщина підтримає зняття депутатської недоторканності, але наполовину-насередину, мовляв, в залежності від кандидатури і кулуарних домовленостей обіцяємо від 45% до 60% голосів.

P.S. Кажуть в день голосування Юлію Володимирівну бачили в прекрасній Женеві, де як відомо вже не перший рік любить літувати власник Приватбанку Ігор Коломойський. Ну та, зрештою, він там не один:)

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

2 комментария

Одессит 14.07.2017 в 17:45

Какая же мразь этот Уколов -оказался настоящим педофилом!

Ответить
Бердянец 16.07.2017 в 13:20

Уколов-мразь и перевертыш

Ответить

Комментарии закрыты.

Оставить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.