hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

ЮВТ помилилася

Помилкова реакція Тимошенко є показовою.

Нагадаю, що у понеділок, 14 серпня, на своєму офіційному facebook-акаунті Юлія Тимошенко зробила висновки, що Україну очікують «санкції та катастрофа», пов’язавши їх з політикою Петра Порошенко та Володимира Гройсмана. Проте, за кілька годин цей «спалах гніву» перемістився на офіційний facebook-акаунт ВО «Батьківщина», а вчора, 15 липня, «сердечна» партія офіційно заявила, що її facebook-акаунт використано з метою провокації проти неї.

В українській політиці мало хто вміє виправдовуватися переконливо, і «сердечники» не є виключенням. Проте у ситуації навколо Тимошенко є низка пікантних моментів. Вона виявилася єдиним з українських топ-політиків, хто підхопив інформацію New York Times та поніс її в маси наче істину в останній інстанції. Тимошенко активно процитували російські медіа. Практично місяць до «ракетної» заяви Юлія Володимирівна зберігала мовчання з різних приводів, зокрема, щодо намірів НАЗК перевірити її е-декларації за 2015 та 2016 роки.

За великим рахунком, у готовності Тимошенко прогнозувати «санкції та катастрофу» нема нічого дивного, це її звична тактика під час перебування в опозиції. Зате коли лідер «Батьківщини» стає прем’єром, то тональність її публічних висловів дозволяє сприймати її як берегиню України, яка хмари розведе руками та зупинить будь-яку кризу. Так було у 2005 та 2008-2009 роках.

Головна помилка Тимошенко полягає у тому, що очолюючи найменшу за чисельністю фракцію Верховної Ради, вона веде себе так, ніби стоїть на чолі депутатської когорти у півтори-дві сотні «багнетів». Втім, не варто забувати про навички Юлії Володимирівни говорити «любі мої» та задушевно звертатися до власного електорату. Переконаний, що вже у вересні ВОНА постарається реабілітуватися за помилку у фейсбуці у численних ТБ-ефірах, куди її начебто не допускають.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU