hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Незрозуміле функціональне призначення «Стіни»

Як рів урятує від бронетехніки.

Нещодавно НАБУ та САП затримали шістьох осіб, причетних до розкрадання коштів із проекту «Стіна». Суд постановив арештувати сімох учасників розтрати коштів проекту «Стіна», сумарний розмір застав становить 25,5 мільйона гривень.

Показово, що з практичного погляду проект «Стіна» не несе жодної користі для України. Історія знає будівництво подібних «стін» – у проекти було вкладено шалені гроші, але вони не виправдали сподівань. Це – радше політичний крок і акт самозаспокоєння для громадян.

Як позитивний досвід нам наводять приклади захисних споруд – проекти в Ізраїлі і на кордоні між США і Мексикою.

Утім, варто зазначити, що з території Палестини Ізраїлю не варто очікувати вторгнення танкових колон. Крім того, стіна з Палестиною не зменшила кількості терактів. Палестинці у відповідь почали копати тунелі. Так само між США і Мексикою. Є якісь практичні наслідки для економіки США, крім того, що в стіну вклали мільйони доларів? Незаконна міграція, трафік наркотиків і зброї з Мексики триває і далі.

Що стосується ситуації навколо будівництва «Стіни» на українсько-російському кордоні, то у нашому випадку – це рів і паркан, які начебто повинні перешкоджати проникненню контрабанди або диверсійно-розвідувальних груп із боку РФ на нашу територію. Але, по-перше, Росія – країна-агресор, і може будь-коли напасти на Україну. По-друге, у складі збройних сил Росії існують інженерні війська, і подолати рівчак вони зможуть протягом 5–10 хвилин.

Незрозуміле функціональне призначення проекту «Стіна». Як рівчак може врятувати від бронетанкової групи ворога? Контрабанда йде через неконтрольовані ділянки на сході України. ДРГ проникають через неконтрольовані ділянки кордону, протяжність якого становить приблизно 440 км.

Нинішній скандал, який розгорнувся навколо цього проекту, – це не стільки спроба його блокування, скільки удар по його авторах. Зокрема по міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, який лобіює продовження будівництва «Стіни». У Верховній Раді депутати від «Народного фронту» виступили з вимогою фінансувати програму коштами, повернутими з рахунків Януковича. Ціна питання – 500 мільйонів гривень.

У відповідь НАБУ та САП затримали шістьох осіб, причетних до розкрадання коштів із проекту «Стіна» – фактично «стрілочників», які не отримають реального покарання.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU