hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Москва визначилася з майбутнім Донбасу

Припинити бойові дії на Донбасі, щоб вийти з-під санкцій та не дати Україні інтегруватися на Захід

Однією із ймовірних домовленостей між РФ та США може стати так зване «впихування» фейкових республік Донбасу в Україну, в обмін на мир на окупованих територіях.

Є ймовірність того, що війну на Донбасі спробують закінчити за рахунок інтересів України, а тактика і стратегія ЗСУ в зоні АТО буде виходити не з військової доцільності, а від міжнародного фактора та тих рішень, які будуть прийняті в Білому домі, після зустрічі Суркова і Волкера.

РФ спробує «впихнути» окуповані райони Луганської і Донецької областей назад в Україну на умовах повної амністії і особливого статусу, отримавши таким чином можливість через них контролювати всю зовнішню політику України. В такий спосіб Росія спробує відразу вирішити кілька проблем: припинити бойові дії на Донбасі, щоб вийти з-під санкцій та не дати Україні інтегруватися на Захід.

Якщо цей сценарій не спрацює, ймовірно, квазіреспублікі «ДНР» та «ЛНР» буде переформатовано і РФ піде за «придністровським сценарієм» замороженого конфлікту, який не дозволить Україні повноцінно інтегруватися на Захід.

У цьому контексті невипадкова поява проекту «Малоросія». Цим проектом Росія продемонструвала наміри спекатися поруйнованих територій та показати, що на Донбасі відбувається суто внутрішнє протистояння.

Власне, проект «Малоросія» виник під проведення спільних українсько-американських навчань «Сі-Бриз». Це була віддзеркалена відповідь РФ на намагання США показати, що останні виступають активним гравцем у врегулюванні конфлікту на Сході України. Відразу прозвучала заява Захарченка про створення квазіутворення «Малоросія». Причому наголос робився на тому, що «Малоросія» не відокремлюється від України. Йшлося лише про зміну політичного режиму. Росія таким чином намагалася змінити існуючі політичні вектори.

Що стосується військового протистояння на Донбасі, то найближчим часом його градус суттєво зменшиться. На мою думку, гаряча стадія конфлікту вже минула. Зараз все переводиться у дипломатичне русло. Головне питання, яке зараз строїть, – яким чином та за чий рахунок припинити цей військовий конфлікт.

На окупованих територіях Донбасу фактично винищується українська етнічність, саме як носіїв української культури і етносу. Там іде етноцид, про що ми соромимося говорити. Там знищується все українське.

Нам нав\’язують ту думку всередині країни, що можна домовлятися з «народом Донбасу», який хоч і має іншу думку, але до якого ми маємо прислухатися. Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак заявив, що після виведення російських військ для України почнеться нелегкий етап, коли Києву доведеться займатися реінтеграцією цих територій і людей. Кого ми маємо там реінтегрувати? У переважній більшості своїй людей зі стовідсотково промитими російськими мізками, які нам знову кричатимуть «услышьте Донбас»? Навіщо нам знову потрібна ця болячка, яку ми всі роки Незалежності тягнули на своїй шиї?

Наразі руба стоїть питання: або збереження територій – і ми знову тягнутимемо «ярмо», яке хилитиме нас донизу і ніколи не дасть піднятися з колін. Або йде питання збереження етнічної самоідентифікації, збереження нації.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

1 комментарий

Читач 22.08.2017 в 20:00

Що означає "Москва визначилася з майбутнім Донбасу?" Тупий заголовок! Не Москві визначатися!

Ответить

Комментарии закрыты.

Оставить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.