hronika.info
Виктор Таран
Все статьи автора
Мнения

Відповідальність за популізм по-англійські

Тереза Мей має схвалити виплату так званого «рахунку за Brexit».

Ще рік тому, під час активної фази виборчої кампанії, лідер партії Ukip Найджел Фарадж агітуючи за Brexit, обіцяв, що після виходу з ЄС Британія заощаджуватиме 350 млн фунтів на тиждень і зможе скеровувати ці гроші на систему охорони здоров\’я.

Це ключове твердження прихильників Брекзиту було на всіх бігбордах передвиборчої кампанії і по суті стало тим аргументом, яке спричинило їх перемогу.

Через кілька днів Фарадж визнав, що цифри він придумав і цим твердженням свідомо обманював виборців, щоб виграти вибори. Після цього розпочався скандал, який призвів до його відставки з голови партії.

Але тепер через рік англійці, які повірили популізму Фараджа, замість того, щоб «зекономити» 16 мільярдів фунтів на рік заплатять за три роки більші гроші ЄС. І це лиш початок їх втрат.

Тому що ціна за підтримку Популізму всупереч реформ завжди велика, незважаючи на те живете ви в Англії чи Україні.

АПД тільки що міністр з питань Brexit Девід Девіс спростував повідомлення Times про виплату Британією 50 млрд фунтів стерлінгів (близько 54 млрд євро) за вихід з Євросоюзу. Ну звісно абсурдне — погодились європейці адже ми наполягаємо на 100 мільярдах євро, а не на несчасних 54. І поки ви нам їх не заплатите забудьте про перемовини щодо нового економічного формату між ЄС та Великоюбританією.

Уважно спостерігаємо за перебігом подій далі.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU