hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

Німеччина: дебати відбулися без України

Меркель та Шульц не згадали про ситуацію в нашій країні.

У першу неділю осені в Німеччині пройшли дебати між основними претендентами на посаду канцлера – Ангелою Меркель та Мартіном Шульцем. Лідери партій нинішньої «великої коаліції» не виключають можливості розлучення вже цієї осені.

Ангела Меркель, лідер ХДС/ХСС, вже майже 12 років стоїть біля стерна Німеччини. Протягом трьох останніх років вона пережила трансформацію від найбільш надійного економічного партнера Росії до політика, який консолідує Європейський Союз у питанні санкцій проти Кремля. Вражаючі зміни не заважають Меркель залишатися найбільш популярним політиком Німеччини і сьогодні. Її супротивник, лідер соціал-демократів, заради участі у боротьбі за місце канцлера залишив посаду голови Європейського парламенту.

Цікаво, що дебати проходять за три тижні до дня голосування, тобто після них громадяни Німеччини мають можливість осмислити позиції політиків та зробити усвідомлений вибір. Хоча учасники теледебатів «обмінювалися люб’язностями», в цілому їхня дискусія була цивілізованою. За існуючих розбіжностей, закладених у партійних програмах, Меркель та Шульц зійшлися, скажімо, у тому, що Туреччині у нинішньому вигляді немає місця у Європейському Союзі, та різними словами, проте практично в унісон засудили готовність Герхарда Шрьодера очолити компанію «Роснефть», тим самим дискредитуючи ідею санкцій проти Росії.

В очі спостерігачам кинувся той факт, що Меркель та Шульц не згадали про ситуацію в Україні. Насправді у цьому немає нічого дивного, адже їх позиції стосовно санкцій проти Росії збігаються, тому тема не виносилася на дебати. Цей факт, до речі, пояснює і причини прагнення інших учасників парламентських перегонів використати «кримську карту» у своїй передвиборчій риториці. Хочу нагадати, що під час виборів німецькі та інші європейські політики не роздають гречку, не будують дитячі майданчики, а переконують виборців, використовуючи для цього всі можливі інструменти.

Джерело

Рекомендуем прочитать

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

Добыча полезных ископаемых на морском дне является экономической необходимостью или опасностью?

OSHU

Критерии выбора мужской куртки: от фасона до утеплителя

OSHU