hronika.info
Богдан Яременко
Все статьи автора
Мнения

Хід Саакашвілі з поїздом

Поїзд без ходу.

Я чомусь думав, що він спробує скористатися чартером. Але й поїзд непогано, бо прикордонний контроль в Інтерсіті Перемишль-Київ здійснюється українськими прикордонниками на ходу, по дорозі від Шегині до Львова. Тобто розрахунок Саакашвілі і Ко був такий, що в’їхавши в Україну під «конвоєм» нардепів вони опиняться в кращій ситуації, бо якщо прикордонники щось мають зробити з Саакашвілі, то зняти його з поїзда вони змогли б лише у Львові.

Але, виявляється, на кожну хитру гайку можна підібрати болт.

«Хтось» в українській владі додумався дати команду бригаді Інтерсіті, що перебуває на території Польщі, припинити рух.

Це трохи театр абсурду.

Зрозуміло, що на території Польщі діють польські закони. Зривати розклад руху поїздів на території Польщі з огляду на чиїсь вказівки з Києва – це… ну, не акт агресії, але вже щось дуже неприємне і незаконне.

Наявність «на борту» якогось небажаного для Києва пасажира зовсім не підстава для машиніста електровоза в Перемишлі зупинити поїзд. Навпаки, він має їхати, щоб прибувши в Україну українські уповноважені органи розібралися з цим. Бо не машиніста справа перевіряти паспорт і навіть білети.

Це можна ще хоч якось зрозуміти, якщо таким чином Порошенко і Ко намагається виграти час, щоб перекинути з Краковця на станцію Держкордон в Шегинях усю кінноту.

Але задум дурний, бо вже викликав непорозуміння з поляками, а Саакашвілі тим часом може дочекатися передислокації усього війська з Краковця на Шегині, вийти з поїзда, сісти в автобус, і через хвилин 30 бути у Краківці…

Ясно, що маючи переваги в мобільності, він може отак ганяти вздовж кордону поки в українських правоохоронців не закінчиться бюджет на бензин і на харчування.

І тепер я розумію, що це прекрасно, що Саакашвілі не обрав чартерний авіаційний рейс, бо пілоту довелось би ухилятися від обстрілу української ППО.

Ну, і, звичайно, стрілочник, пардон, машиніст чи бригадир Інтерсіті буде винним. Тепер уже за будь-якого розкладу. Я би на місці бригади Інтерсіті продовжив би рух, а перетнувши кордон просто вийшов з поїзда і відмовився їхати далі – поки пани не розберуться. Інший варіант — попросити політичного притулку в ЄС. Це, звичайно, якщо поляки не висунуть їм кримінальні звинувачення у перешкоджанні руху поїздів.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU