hronika.info
Игорь Головань
Все статьи автора
Мнения

ОБСЄ і гроші

Читаємо останні новини від СММ ОБСЄ.

Перебуваючи по обидва боки моста на південь від м. Щастя (20 км на північ від Луганська), спостерігачі здійснювали моніторинг і сприяли передачі грошових коштів із непідконтрольних урядові районів до підконтрольних. За словами українського офіцера при СЦКК, передача цих коштів здійснювалася у зв\’язку із заборгованістю за водопостачання.

Про історію з оплатою води я вже неодноразово писав.

Отже, «передача грошових коштів із непідконтрольних урядові районів до підконтрольних» – це і є той славнозвісний «механізм розрахунків», що ним хвалилася ще у січні Луганська обласна державна адміністрація?

Мільйони гривень готівкою? І все це – «в українському правовому полі»?

Цікаво, чи знають спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, що допомагали «напувати ЛНР», про історію «бізнесмена, який заправляв і годував ЛНР»?

Той бізнесмен теж організував постачання на неконтрольовані території. Щоправда, не води, а палива та харчів.

А замість подяки від держави отримав той бізнесмен судовий вирок.

І уник в\’язниці лише тому, що уклав угоду про визнання вини у у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-5 КК України – фінансування тероризму.

Будемо сподіватися, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та українські офіцери при СЦКК розуміють, чому саме сприяють, «перебуваючи по обидва боки моста».

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU