hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Чотири помилки Саакашвілі

І його новий статус.

З 10 вересня 2017 року Михайло Саакашвілі – порушник державного кордону, тобто кримінальний злочинець, а не опозиціонер.

Він сам створив підстави для кримінального переслідування його та подільників, які разом з ним проривали кордон і застосовували силу до прикордонників. Але якщо нардепи традиційно сховаються за депутатську недоторканність, то Саакашвілі має відповідати незалежно від того є у нього дійсний український паспорт чи ні.

Чотири помилки Саакашвілі, які призвели до теперішнього стану речей:

1. Свідомий підпис неправдивих відомостей у заяві на громадянство, який створив формальну причину для позбавлення його громадянства;

2. Відмова від оскарження у суді – за увесь час після втрати громадянства Саакашвілі не оскаржив указ Президенту в ВАСУ, хоч мав право це зробити через адвокатів;

3. Зустріч з Ігорем Коломойським, яку заперечує Саакашвілі, але підтверджують всі джерела у Коломойського. Саакашвілі розуміє небезпеку цього витоку інформації, адже або ти борешся з олігархами, або вечеряєш в них;

4. Прорив державного кордону, що дає підстави для кримінального переслідування, як Саакашвілі, так і тих, хто йому допоміг.

У Кримінальному кодексі є дві статті 331 та 332 під які можуть підпадати дії Саакашвілі та групи осіб з ним. У будь-якому разі це кримінальна відповідальність. Але легша стаття 331 передбачає покарання від 50 неоподаткованих мінімумів до півроку, а важча 332 стаття – ув\’язнення від 2 до 5 років.

Яку статтю застосувати має вирішити суд, але це вже зовсім інша історія.

Вчора Михайло Саакашвілі заявив, що почуває себе українцем. Після того, як він публічно зневажив державний кордон, його твердження викликає сумнів.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU