hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Саакашвілі перебрехав слова Волкера?

Екс-президент Грузії припускається одна за одною нових помилок.

Після прориву кордону, який перетворив його з опозиційного політика на нелегала, (а тих, хто допоміг йому на кримінальних злочинців), він «пробиває дно».

Наперед прошу вибачення у Сергія Лещенка, прихильника Саакашвілі, який зараз перебуває у Тбілісі і зустрічається з новим президентом Грузії, бо вислів «пробити дно» належить саме йому.

Проблема в тому, що Саакашвілі розмістив цитату представника США Курта Волкера, яка у перекладі не відповідає тому, що сказав представник США.

Насправді Курт Волкер сказав: «Україна – правова країна. Хтось, на зразок колишнього президента Саакашвілі, має право на розслідування своєї справи в українських судах. Сподіваюсь що люди понизять градус ескалації цієї політичної драми і сфокусуються на юридичних аспектах…»

Але на сайті Саакашвілі у Фейсбук переклад був вже таким: «Якщо Україна хоче будувати правову державу, Михайлу Саакашвілі потрібно дати можливість відстояти своє громадянство в суді. Порошенко слід менш драматично підходити до Саакашвілі і зайнятися питаннями поліпшення управління країною і боротьбою з корупцією»

Давайте, я поясню суть цього перебріхування, як політтехнолог.

Приписуючи Курту Волкеру те, що він не сказав, Саакашвілі вводить прізвище Порошенко, підставляючи представника США під звинувачення втручання у внутрішні справи, чого той не зробив.

Вигадуючи цілу фразу про «поліпшення управління країною і боротьбою з корупцією», Саакашвілі намагається маніпулювати представником США, приписуючи йому своє невдоволення «щодо керівництва країною».

Одночасно, ніби випадково, на кількох другорядних брудних сайтах, пов\’язаних із Росією, з\’явилися статті про те, що в США вирішили замінити президента України.

Звичайно ж це неправда, насамперед тому, що не в США вирішують, хто буде президентом в Україні – за це голосує український народ. Скажу більше, у Вашингтоні могли очікувати тільки одного з п\’яти обраних у нас президентів. Буду сподіватись, що поява таких статей і дійсно випадковий збіг.

Але перебріхування заяви представника США в Україні може дорого обійтися Саакашвілі, який ризикує зіпсувати за океаном і так не безхмарне ставлення до себе. За всю історію відносин України та США це трапилося, наскільки я знаю, вперше.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU