hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

YES: форум без компромісів

Yalta European Strategy зібрав бомонд.

Віктор Пінчук охоче привозить до Києва представників західної політичної еліти, оскільки це є складовою формування його іміджу як «освіченого олігарха» в цивілізованому світі. Інша річ, що далеко не всі візітери сьогодні причетні до ухвалення рішень на вищому рівні, хоча їхній досвід, безумовно, нікуди не подівся.

Пропоную звернути увагу на слова тих, хто сьогодні має реальні повноваження. Виступ Петра Порошенка, як видається, став генеральною репетицією перед засіданням Генеральної Асамблеї ООН. Там президент говоритиме про заручників та проведе зустріч з Дональдом Трампом та іншими лідерами країн-членів світової спільноти. Порошенко також нагадав про необхідність обговорювати майбутнє ЄС не лише з країнами-членами, але і з тими державами, які прагнуть вступити до нього.

Володимир Гройсман постарався продемонструвати самостійність, наголосивши, що не варто перебільшувати його залежність від президента. Для перетворень прем’єру потрібна парламентська більшість, проте він не став розкривати секрети її ситуативного формування, адже коаліція у парламенті існує лише формально. Критика на адресу Фонду держмайна виглядала дещо дивною на тлі нещодавнього ухвалення Радою реформ правил приватизації та купівлі структурами Ріната Ахметова блокуючих пакетів акцій у низці обленерго. В цілому, спілкування з ведучим Hard Talk Стівеном Сакуром було для очільника уряду корисним у плані професійного зростання.

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер продемонстрував зміну підходів Вашингтону до ситуації на Донбасі, зокрема, наголосивши, що з бойовиками ніхто вести переговори не стануть. Американський дипломат назвав обгрунтованим прагнення України отримати летальну зброю та назвав критерії ефективності дій миротворців на Донбасі – поширення мандату на всю територію конфлікту, присутність на російсько-українському кордоні та контроль ними місць зберігання важкого озброєння.

Заклик «До наступної зустрічі в Ялті», схоже, був переінакшений з «Карфаген має бути зруйнованим», а Віктор Пінчук вчергове підтвердив свій вплив на формування української політики. Зауважте – без болісних компромісів.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU