hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

В диверсійних «школах» бойовиків почалися іспити

Про активізацію бойових дій на Донбасі.

Активізація діяльності ДРГ бойовиків і загострення ситуації на первомайсько-стаханівському напрямку пов\’язана з закінченням курсу навчання і здачею випускних «іспитів» курсантами диверсійної школи, розташованої поблизу тимчасово окупованого м. Первомайськ Луганської області.

Осіння активізація бойових дій з боку бойовиків «ЛНР» викликана закінченням курсу навчання на тренувальних базах, які Росія влаштувала для бойовиків.

Нещодавно в районі населеного пункту Жолобок на Луганщині, дві ДРГ бойовиків намагалися взяти в оточення підрозділ 58-ї мотопіхотної бригади. До опорного пункту бойовиків тут менше 100 метрів.

«Заходила їх розвідка. В той день якраз проходили іспити. Іспит складається в тому, щоб захопити позицію. Цю позиція хотіли взяти в кільце», — розповідає боєць «Тар».

Армійці з\’ясували, що на позиціях бойовиків поблизу с.Желобок знаходяться місцеві, які не виявляють ніякої активності. Обстріли починаються тільки тоді, коли сюди заходять кадрові військовослужбовці ЗС РФ.

Дві ключові фрази, які характеризують характер війни і діяльність ворожих ДРГ, а саме: заходять російські військовослужбовці і здають «іспити».

Свого часу, аналітичний відділ ГІ «Права Справа» повідомляв про те, що на території Ростовської області створені і функціонують вербувальні пункти і тренувальні бази, в яких бойовики самопроголошених «республік» і так звані «добровольці» проходять спеціальну підготовку.

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа», на тренувальній базі, розташованій на території бази відпочинку «Полюс» за адресою: Ростов-на-Дону, вул. Лівобережна, 94/119, відбувся випуск «курсантів», які після здачі відповідних «іспитів» поповнили ряди бойовиків «ДНР» і «ЛНР».

Полігон, на якому «курсанти» проходять військову підготовку, знаходиться поблизу села Персіановський Жовтневого району Ростовської області.

Центри підготовки диверсійних груп бойовиків перебувають у Пскові, Таганрозі, місті Шахти Ростовської області, с. Молькіно Краснодарського краю і в Московській області.

Набір «добровольців» здійснюється на матеріальній основі. Тренувальні бази і виховні табори створені на базі Головного Розвідувального Управління ГШ ЗС РФ.

Після відповідного вишколу, «курсанти» центрів підготовки диверсійних груп відбувають на територію тимчасово окупованих районів Луганської та Донецької областей для здачі «випускних іспитів» в умовах реальних бойових дій.

Варто зазначити, що центри підготовки ДРГ бойовиків перебувають і на території тимчасово окупованих районів Луганської та Донецької областей. Так, наприклад, на території колишнього Луганського вищого військового авіаційного училища штурманів російськими кураторами створений тренувальний табір, в якому місцеві бойовики проходять підготовку для участі у диверсійній діяльності на території України.

У тренувальному таборі місцеві бойовики під керівництвом «інструкторів» з РФ вивчають географію, геодезію, орієнтування на місцевості і мінно-підривну справу.

Окремий курс навчання проходить так званий снайперський підрозділ, який налічує до двадцяти «курсантів». За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа», серед «курсантів» снайперського підрозділу є і жінки.

Бойову і професійну підготовку «курсанти» тренувального табору проходять на території колишнього Луганського аеропорту.

Активізація діяльності ДРГ бойовиків і загострення ситуації на первомайсько-стаханівському напрямку пов\’язана з закінченням курсу навчання і здачею випускних «іспитів» курсантами диверсійної школи, розташованої поблизу тимчасово окупованого м. Первомайськ Луганської області.

На території колишнього піонерського табору «Чайка» російськими кураторами створена диверсійна школа, в якій «курсанти» проходять відповідну підготовку для подальшої участі в бойових діях і диверсійної діяльності на території України.

Під керівництвом інструкторів, загальною кількістю до 20 осіб, бойовики проходять курси з вогневої підготовки, надання першої медичної допомоги і диверсійної діяльності. Серед «курсантів» і випускників цієї школи є колишні російські кримінальники.

У червні 2017 року бійці ЗСУ ліквідували 46-річного бойовика так званої «ЛНР», громадянина Росії Андрія Штейнберга. Про це стало відомо з повідомлень бойовиків в соцмережах. Штейнберг Андрій Олександрович, 11.12. 1971 р. н., уродженець в м Тула (РФ).

У 2015 році вироком Привокзального районного суду м Тула (РФ) Андрій Штейнберг був визнаний винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 222, ч. 1 ст.222.1 КК РФ (незаконне зберігання боєприпасів і вибухових речовин). Суд засудив Штейнберга до 18 місяців позбавлення волі, з відбуванням покарання в колонії-поселенні, зі штрафом в розмірі 12 000 рублів.

Однак, дивним чином, Штейнберг виявляється на Сході України і бере активну участь в бойових діях на боці бойовиків так звано «ЛДНР».

Місце загибелі Штейнберга А. і окремі епізоди його біографії, а саме: вирок Привокзального районного суду м Тула (РФ), дають підстави вважати, що ліквідований бійцями ЗСУ російський найманець був одним з випускників диверсійної школи «Чайка».

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU