hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Більшість українців не хочуть ні перевиборів, ні протестів

Про це кажуть результати соцопитування.

З увагою перечитав трактування опитування фонду Демократичні ініціативи від Віталія Шабуніна, після чого виникло бажання перечитати оригінал – дані самого опитування. Свої враження та трактування також вирішив опублікувати.

Найперше, що кидається в очі, – «зрадофілів» поменшало, до українців потроху повертається віра в успіх своєї країни. Дещо зросла навіть кількість тих, хто готовий до непопулярних заходів заради проведення реформ

• «В оцінці майбутнього потроху зменшується негативізм. Частка тих, хто вважає, що ніякого покращення не відбудеться, хоча і залишається високою (48%), знизилася порівняно з 2016 роком на 10% (було 59%) «.

• «Дещо зросла, порівняно з минулим роком, і кількість тих, хто готовий терпіти погіршення рівня життя заради здійснення реформ – у 2016 р. таких було 33%, у 2017 р. – 39%»

По-друге, незважаючи на всі зусилля російської пропаганди, українців обдурити не вдалося – переважна більшість населення (68%) як головний чинник напруженості, називає продовження бойових дій на сході України. Збурити внутрішню війну між своїми Москві не вдається.

По-третє, опитування свідчить, що переважна більшість українців не готові до дострокових перевиборів, адже 68% не вірять, що вибори змінять їх життя на краще.

Взагалі, опозиції не повезло – цього року фіксується зниження ймовірності виникнення масових протестів. Готовність брати участь у протестах в 2017 році – лише 21%.

Опитування показує, що до реальної участі у протестах готові тільки 15% населення (саме стільки було задіяно у протестах протягом останнього року), та й то більше половини з них, 8,7%, брали участь у протестах проти тарифів.

Ми ж розуміємо, що як правило, протести проти тарифів були штучними, бо участь у них оплачувалась зацікавленими політичними силами, чи не так?

А от політичні причини протестів, наприклад захист громадянських прав, вивели на вулиці тільки 3,8% населення, що, на мою думку, свідчить про високий рівень забезпечення громадянських прав в Україні не зважаючи на війну.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU