hronika.info
Владимир Цыбулько
Все статьи автора
Мнения

Теракт на Вінничині – сигнал не лише Порошенку

Найбільшої небезпеки вдалося уникнути.

Українці вміють бити в найболючіші точки заборебикового звіра в дуже ефективний спосіб, і доволі економний! Тому страх перед українською відповіддю, і саме очікування цієї відповіді коштувати запоребриковим значно дорожче українських складів! Варто подумати зараз над зміцненням мобільності українських силовиків і можливо посиленням контролю над пересуванням громадян територією України. Аде в рамках демократичних процедур, бо ворог би зрадів, якби раптом почалася істерія про необхідність військового стану.

Рівень мобільності влади і швидке купирування самого випадку, блокування поширенння вибухів, максимальне залучення всіх служб і чітке інформування громадян все ж не привело до паніки! Шок від інформації про випадок швидко перейшов у ділову і відповідальну роботу всіх ланок влади. коли починається завивання про, як все провалила влада, зокрема МО, розумієш, що ттак роблять ті, котрі взагалі в житті мало чим управляли, але демократія і соцмережі урівняли на коротко людей з колосальним організаторським досвідом і ввідповідальністю за кожне слово із людьми безвідповідальним і малоосвіченимим.

Випадок у Калинівці дуже швидко привів усі управлінські важелі в рух. Прем\’єр Гройсман вже з вечора на місці подій — і це може свідчити про розмір загрози, але схоже, що у Гройсмана вже такий управлінський інстинкт — бути на місці подій вже і негайно! Згадати хоча б МН-17, він тоді був віце-прем\’єром! На вибухи в Новобогданівці Гройсман також миттєво організував додаткові ресурси, щоб всі служби мали резерв, а для громадян — компенсації втрат. Зараз також поряд з мобілізацією служб — додаткові кошти — 100 млн. гривень на ліквідацію наслідків.Ситуація локалізується – кожна служба чітко виконує свою роботу. Працюють ДСНС, Нацгвардія, Нацполіція, Генштаб, СБУ, місцева влада і громадськість.

Територія ураження – велика. Але найбільшої небезпеки вдалося уникнути – інтенсивність пожежі значно зменшилась, люди евакуйовані і розміщені.

Так — гібридна війна набуває все більшої тотальності, і Україна зараз вже не інфантильна країна, а цілком здатна відповідати агресорові, тільки тут стає важливим і інший фактор — у цій війні пасивність і безглузді нападки на владу стають факторами колаборації з агресором . Радіти тому, що вибухає твій дім в день народження президента твоєї країни, хай навіть ти його не обирав, але він обраний і в законний, і демократичний спосіб — це треба бути рідкісним виродком. Особливо при цьому вимагаючи пільг і преференцій від бюджету . Війну виграти не можна, коли рятувальники чи військові ідуть у вогонь, а їм у спину хтось кричить — кого ви рятуєте — Порошенка чи Гройсмана?

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU