hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

Волкер – Сурков: зустріч із продовженням

Інформаційну післямову забезпечував помічник Путіна.

Зауважу, що зустріч у сербській столиці проходила у день 65-річчя Путіна. У Росії приділяють чимало уваги подібним сигналам, і США використали цей момент. Місце зустрічі – столиця країни, яка балансує між ЄС та Росією, також виглядає невипадковим. Сурков у коментарі «РБК» наголосив, що розмова була конструктивною, а існуючі проблеми можуть бути вирішені.

Перш, ніж говорити про чергову #зраду, раджу ознайомитися з інтерв’ю Волкера виданню «Газета.ру» напередодні зустрічі з Сурковим. Там американський дипломат не лише повторює свою тезу про страждання російськомовного населення лише там, де є російські війська, але і підкреслює: «Росія зайшла надто далеко у питанні використання свої військ на сході України». Курт Волкер також підкреслює, що у Вашингтоні не виступають за руйнування Мінських домовленостей, а хочуть, щоб вони були виконані.

Схоже, ми маємо справу з новітнім випадком човникової дипломатії, хіба що реалізує цей алгоритм не дідусь Кісінджер, а його амбітний наступник. Розраховувати на суттєве просування до чергового переобрання Путіна у березні 2018-го навряд чи варто, проте шанси на деескалацію ситуації на Донбасі не є нульовими.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU