hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Про махінації луганських чиновників

Оздоровча база стала предметом купівлі-продажу.

12 квітня 2017 року, за участю президента України П. Порошенка на території комунального закладу «Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп» (м. Кремінна, Луганська область) було відкрито реконструйований плавальний бассейн.

За повідомленням прес-служби голови держави, з квітня 2015 року в центрі «Олімп» за рахунок обласного бюджету велося будівництво і часткова реконструкція плавального басейну і пов\’язаних адміністративно-побутових приміщень. Зокрема, побудовано басейн 25х16 метрів і глибиною 1,85 м, душові кабіни, санвузол, кімнату для тренерів, роздягальні і вестибюль.

25 грудня 2015 року Управління капітального будівництва Луганської облдержадміністрації (голова Луганської ОВЦА Г.Тука) за результатами тендеру (дата проведення 11.11.2015 р) уклало угоду з ТОВ «Мріябуд» щодо реконструкції будівлі басейну на суму 8061832 грн.

Предмет закупки: код ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 — інше (Капітальне будівництво та часткова реконструкція основної будівлі плавального басейну, розташованого на території комунальної установи «Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп» по вул. Дражевського, 17-в у м. Кремінній)

Згідно тендерної документації, було заплановано проведення робот з капітального ремонту чаші басейну, реконструкції самої будівлі, ремонт мереж електропостачання, опалення, вентиляції, водогону та каналізації.

Примітно, що за часів голови Луганської ОВЦА Г. Москаля, у звіті щодо використання коштів спеціального фонду обласного бюджету, виділених на фінансування капітальних вкладень за КФК 150101 у 2015 році по УКБ ЛОДА станом на 12.08.2015 року (КЕКВ 3122) на капітальне будівництво та часткову реконструкцію основної будівлі плавального басейну розташованого на території комунальної установи «Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп» по вул. Дражевського 17-в у м. Кремінній (проектні та будівельні роботи) була закладена сума 5 млн.530 тис. грн. Станом на 12.08. 2015 року профінансовано на суму 2 млн.830 тис. грн. Касові видатки на суму 2 млн. 829 тис. 567 грн.

Варто зазначити, що свого часу, на сесії Луганської обласної ради була затверджена проектно-кошторисна документація на капітальне будівництво та часткову реконструкцію 25-метрів басейну на базі олімпійської підготовки «Олімп» у Кремінній. 20 серпня 2012 року, Луганська обласна рада ухвалила Рішення №14 / 14 про Капітальне будівництво і часткову реконструкцію основної будівлі плавального басейну, розташованого на території КУ «ЛОФЦ« ОЛІМП »за адресою м Кремінна, вул. Дражевского, 17. Був узгоджений кошторис — чотири мільйони дев\’ятсот дев\’яносто дев\’ять тисяч вісімсот одинадцять гривень, яку Луганський рада затвердила. Станом на 2013 рік КУ «ЛОФЦ« ОЛІМП »за адресою м Кремінна, вул. Дражевского, 17, було комунальною власністю, яка знаходилася на балансі Луганської обласної Ради.

Сума у розмірі 4 999 811 гривень на капітальне будівництво і часткову реконструкцію плавального басейну «Олімп» була виділена в 2014 році.

У ЗМІ повідомляли, що з квітня 2015 року в Центрі почалося будівництво і реконструкція плавального басейну. За інформацією з відкритих джерел, станом на 1 квітня поточного року будівництво басейну завершено. На оплату робіт було виділено 13 мільйонів 148 тисяч гривень.

В квітні 2017 року Президент України Петро Порошенко бере участь в урочистій церемонії відкриття Луганського обласного фізкультурного центру «Олімп» в місті Кремінна.

За інформацією ЗМІ, на урочистій церемонії відкриття керівництво Луганської обласної військово-цивільної адміністрації доповідає голові держави про прийняте рішення щодо модернізації центру «Олімп» у повноцінну базу олімпійської та паралімпійської підготовки спортсменів.

Утім за місяць після відкриття Президентом оновленої за державні кошти оздоровчої бази, остання стає предметом купівлі-продажу і змінює власника. Напередодні угоди 19 травня 2017 року Луганська ОВЦА, за підписом Юрія Гарбуза (Розпорядження № 310) віддає в оренду земельну ділянку Олександру Задиракі для обслуговування об\’єктів фізичної культури. За тиждень Задирака продає майно, що перебуває на цій земельній ділянці.

У договорі купівлі-продажу навчально-спортивної бази «Динамо, від 25 травня 2017 року, фігурують Задирака Олександр Вікторович, як приватна особа, що продає, а Клименко Юрій Юрійович, як представник Луганської ОВЦА, діючий на підставі довіреності, той, що купує. ».

Очікувана вартість нерухомості мала скласти суму у розмірі 7 029 795 грн.

Примітно, що на момент покупки спортивна база була спочатку державною власністю. У відомостях про суб\’єктів права власності на земельну ділянку значиться юридична особа — Кремінська районна державна адміністрація.

У Постанові Кабінету Міністрів від 14 травня 2015 року № 287 «Про внесення змін до переліку закладів фізичної культури і спорту, яким надається статус бази олімпійської, параолімпійської та дефлімпійської підготовки» в переліку установ значиться комунальний заклад «Луганський обласний фізкультурний центр« Олімп », м . Кремінна. Адреса установи Луганська область, Кремінський район, м. Кремінна, вулиця Дражевского, 17а.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація ,згідно договору купівлі-продажу купує наступні об»єкти, а саме:

А, А1, а1, а2, а3, г1-г4 — під трибунні приміщення загальною площею 514,0 кв.м.;
К, г — спальний корпус загальною площею 66, 4 кв. м;
Н, г — спальний корпус загальною площею 64, 2 кв. м;
О, г — спальний корпус загальною площею 67, 3 кв. м;
П., п — каси загальною площею 8, 4 кв.м;
Х, х1, х2, г — адміністративна будівля;
Ч — навіс;
Е — навіс;
П1 — навіс;
Ш — душова;
Щ — душова;

Споруди: № 5,6 — зливна яма; № 10 — ворота; № 11 — огорожа цегляна; № 12 – огорожа з шлакоблоків; № 16 — хвіртка; № 17,18 — водопровід; № 19,20 — колодязь; № 21 — футбольне поле з трав\’яним газоном; № 22 — футбольне поле запасне; № 23 — гумові бігові доріжки; № 24 — волейбольний майданчик; № 25 — волейбольний майданчик; № 26 — баскетбольний майданчик; № 27 — сектор для метання; № 28 — сектор для метання; № 29 — стрибкова яма; № 31 — стрибкова яма; № 32 — Огорожа; № 33 — асфальтове покриття; № 34, 35 – трибуни.

Утім, в переліку об’єктів у договорі купівлі-продажу не вистачає футбольного майданчика з синтетичним покриттям, немає басейну, немає сауни.

До Олександра Задираки майно бази потрапило за договором купівлі продажу 19.05.2016 року, угоду оформляв нотаріус Леонтьєв Г.О. продавцем бази була Громадська Організація Фізкультурно-спортивне товариство Динамо місто Київ (код ЕРДПУО 00035145).

6 липня 2017 року Марина Порошенко відвідала Луганську область із робочим візитом. У ході візиту на Луганщину Марина Порошенко оглянула новозбудований плавальний басейн, зал важкої атлетики, футбольне поле та поспілкувалася з тренерами і спортсменами.

Вручаючи подарунковий сертифікат, пані Порошенко зауважила, що сьогодні ми робимо дуже корисну справу для іміджу нашої держави – підтримуємо наших спортсменів, які будуть прославляти Україну на міжнародній арені.

Правоохоронним органам варто звернути увагу на факт нецільового використання бюджетних коштів і завищення вартості робіт при проведенні робіт з реконструкції плавального басейну «Олімп».

Багато питань виникає і щодо обставин відчуження права власності на спортивну базу. Тому варто дати правову оцінку законності дій посадових осіб Луганської ОВЦА в особі Клименка Ю.Ю., Задираки А.В. та інших осіб, причетних до цієї ситуації.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU