hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

П’ятірка Курта Волкера

Спецпредставник Держдепу вчергове побував у нашій країні.

Курт Волкер обговорив з Петром Порошенком перспективи врегулювання конфлікту на Донбасі та звільнення заручників. Також співрозмовниками американського дипломата стали Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров, які 27 жовтня транзитом через Туреччину повернулися з російського полону. У всякому разі, подібне спілкування видається логічним, з огляду на прагнення Волкера глибоко поринати у проблематику, та його слів, що ситуація в Криму та на Донбасі не має принципових відмінностей.

Під час спілкування з українськими парламентаріями, Волкер почув заклики Андрія Парубія прискорити надання летальної зброї та спрямувати вістря американських санкцій проти спроб Росії побудувати «Північний потік-2». Якщо у питанні летальної зброї очікувати на суттєві прориви не варто, то у енергетиці інтереси США та України об’єктивно збігаються, і цей заклик можуть почути за океаном. Нічого особистого – насамперед бізнес.

Сам Курт Волкер припустив, що резолюція Ради Безпеки ООН стосовно розміщення миротворців на Донбасі буде готова до кінця поточного року. Щоправда, враховуючи право вето Росії у Радбезі, не варто розраховувати на її тріумфальне ухвалення. Куди важливішою, хоч і в тактичному плані, є інша заява дипломата: Волкер наголосив, що не уявляє присутності росіян серед миротворчого контингенту на Донбасі.

Американський дипломат продовжує здійснювати човникові рейди між столицями зацікавлених у врегулюванні конфлікту на Донбасі країн. І той факт, що Україну він не оминає, вибиває козирі з рук не лише у Росії. Проте очікувати на ефектну перемогу «малою кров’ю», на жаль, не випадає.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU