hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

Чому Путін підтримав Медведчука

Тема миротворців отримала нове звучання.

Путін публічно погодився з пропозицією Медведчука та зателефонував ватажкам самопроголошених на Донбасі республік, запропонувавши їм більш конструктивно підходити до питання обміну полоненими. Останній обмін відбувся більше року тому, звучать різні цифри пропорцій, проте керовані Кремлем сепаратисти продовжують клеїти дурня, усвідомлюючи, що тема заручників є чутливою для народу України та політичного керівництва нашої держави.

Телефонною розмовою на заздалегідь визначену тему Путін вирішив вбити кількох зайців. По-перше, показати, що впливає на Захарченка та Плотницького, у чому ні в кого не було жодних сумнівів. По-друге, продемонструвати, що слова Медведчука мають для нього значення, тому будь-яке переслідування його кума в Україні матиме негативні наслідки для розвитку конфлікту на Донбасі. По-третє, у своєрідний спосіб відповів на посилення ролі США у пошуку шляхів мирного врегулювання на Донбасі.

Більш предметно відповів міністр закордонних справ Росії Лавров, який запропонував Україні вести переговори з Донецьком та Луганськом, щоб отримати їх згоду на введення миротворців ООН на Донбас. «Дипломати» бойовиків всіляко демонструють власну непоступливість у цьому питанні, і в цьому немає нічого дивного. Добре, що на Заході усвідомлюють і ціну «самостійності» самопроголошених республік на Донбасі, і причини позиції Лаврова, який не вперше хоче посадити українську владу за стіл перемовин з бойовиками. Розвиток подій показує, що до президентських виборів у Росії, запланованих на 18 березня 2018 року, Путін на жодні поступки не піде.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU