hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Чому пан Ващиковський не очолює українське МЗС

Багато українців з любов\’ю ставляться до Польщі.

Що було б після такого якби Вітольд Ващиковський був міністром закордонних справ України? Найперше б, мабуть, прозвучала заява, що учасники нацистського маршу у польській столиці ніколи не отримають візи до України.

Це була б заява настільки ж безглузда, як і заява реального пана Ващиковського, який пообіцяв, що «люди, які демонстративно носять мундири СС «Галичина», до Польщі не в\’їдуть». Як буде Польща відбирати таких людей? Чи розбираються ті, хто прийматиме рішення у різниці між формою УПА і СС-Галичина? Чи усвідомлюють вони, що це різні бойові з\’єднання?

Зрештою, востаннє я бачив людей у одностроях СС-Галичина українській столиці на початку 90-х років. Але у Києві ніколи не було такого багатолюдного як у Варшаві 60 000-го маршу нацистів з расистськими гаслами про «білу Європу», «чисту кров» та вимогами територіальних претензій до сусідів.

Це тим більш жахливо, що демонстрація неонацистів відбулася у Варшаві – місті, що було майже повністю знищене в результаті нацистської окупації. Перегляньте ці кадри, де столиця Польщі виглядає страшніше, ніж після атомного бомбардування.

Бачити нацистів там тим більше боляче, бо Варшава – єдине місто в історії Другої світової війни, мешканці якої двічі піднімалися повстання проти нацистів за час окупації.

Мабуть історик Вітольд Ващиковський, як представник польської інтелігенції, міг би висловити своє обурення після нацистського маршу. Але політик Вітольд Ващиковський мовчить, і, певно, сором\’язливо відводить очі, коли зустрічається з реальними нацистами у своєму славному місті?

Вчора представники польської правлячої партії «Право і Справедливість» ганебно втекли з залу Європарламенту, не витримавши критики Guy Verhofstadt. Але чи можна втекти від власних поглядів й засуджуючи націоналізм в Україні сховатися від власних проблем з нацистами у Польщі?

Напевне Вітольд Ващиковський не усвідомлює як багато українців добре і з любов\’ю ставляться до його країни й наскільки нам болить, коли ми бачимо як непродуманими заявами політиків створюються міфи взаємної ненависті на радість Москві.

МЗС України не відреагував на марші нацистів у Варшаві. Може тому, що українці з співчуттям ставляться до проблем у сусідів.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU