hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

Вакарчук: соло з-за океану

Витримав паузу після своєї появи у президентських рейтингах.

Популярний співак, який опановує науку управління державою у Стенфордському університеті, записав відео-звернення до співвітчизників. Як для людини, яка ніколи не спілкувалась з політтехнологами, Святослав Вакарчук виглядає дуже підготовленим: на тлі книжок, що мають символізувати знання, з підкачаними рукавами сорочки («свій хлопець»).

Вакарчук зумів виявитися одночасно і в тренді (створення Антикорупційного суду, перехід до відкритих партійних списків), і спроможним показати перспективу – приватизація, реформа державної служби та ефективна комунікація влади. Його відео-звернення буде розтиражоване та піде в маси разом з піснями «Океану Ельзи», що прискорить ефект засвоєння та зростання захоплення «громадянською позицією» відомого співака, який під час роботи парламентарієм не потішив прихильників ефективною законотворчістю.

Вакарчук виглядає нині як технологічний продукт, людина, яка має зібрати урожай з нереалізованих очікувань виборців та показати клас державного управління завдяки отриманим у Стенфорді знанням. Буде помилкою вважати його контрсистемним політиком, адже він чудово вписувався у політичний ландшафт України протягом тривалого часу, та не поспішає вести кампанію «від дверей до дверей».

Хочу наголосити на одному важливому нюансі: спілкуватися зі співгромадянами виключно у форматі відео-монологів не вийде. Час Святославу Івановичу, якого чимало людей сприймає як кандидата у президенти, переходити до конкретних справ, артикуляції власних планів та демонстрації команди. Перефразовуючи відому пісню Ірини Білик, «Святослав, Святослав, повертайся в Україну».

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU