hronika.info
Сергей Лещенко
Все статьи автора
Мнения

Луценко проти Данилюка: хто кого

У правлячої корумпованої верхівки новий ворог.

До мене потрапив лист одіозного співробітника Генпрокуратури Костянтина Кулика адресований СБУ з вимогою знайти компромат на Данилюка.

Для довідки: Кулик – це колишній прокурор зони АТО, який перебуває під слідством НАБУ за статтею «незаконне збагачення». Саме за розголошення «прослушки» подружжя Кулика генпрокурор Луценко відкрив справу проти головного подразника керівної верхівки – глави НАБУ Артема Ситника. Хоча виявилося, що матеріали слідства були розсекречені. Самого Кулика, який став вірним служакою Луценка, пов\’язували близькі стосунки з убитим в перестрілці під Москвою Євгеном Жиліним, лідером угруповання «Оплот», що здійснювала насильство над Майданівцями. Після втечі Януковича Кулик присягнув новій владі і пішов працювати під керівництво Анатолія Матіоса, з яким посварився – той назвав Кулика «людиною з нікчемними моральними якостями».

За часів Луценка Кулик виявився корисний тим, що провернув відверту аферу з конфіскацією грошей Януковича, які повісили на фіктивного директора, в минулому колеги Кулика по роботі Аркадія Кашкина, а потім, щоб не дати суспільству побачити фальшивку – засекретили рішення суду.

В нагороду від Луценка для Кулика створили слідчий підрозділ. Знаєте де? В міжнародному управлінні Генпрокуратури. Управління, яке має займатися надсиланням запитів на правоводу допомогу чи екстрадицію, листуватися з Інтерполом і перекладати відповіді з-за кордону, зараз розслідує… міністра фінансів Олександр Данилюк і створеним ним разом з Саакашвілі «Центр вільної економіки імені Кахи Бендукідзе».

У дорученні на адресу СБУ Кулик зажадав перевірити заснований ним «Центр Бендукідзе», а також всіх контрагентів організації – у тому числі радника президента Марію Гайдар, колишнього редактора Forbes Володимира Федорина, заступника міністра фінансів Сергія Марченка, ну а також Михайла Саакашвілі на додачу.

Наостанок улюблений прокурор Луценко доручив перевірити «Центр Бендукідзе» «на причетність до передачі інформації представникам іноземних держав, а також наявність іншої компрометувальної інформації».

«Отримані матеріали прошу невідкладно направити на адресу Генпрокуратури для приєднання до матеріалів кримінальної справи по злочинній організації Януковича», – завершив він своє звернення.

Природа проблем міністра фінансів – через конфлікт з оточенням Порошенка, а саме – главою податкової інспекції Києва Людмилою Демченко. На наступний день після викривальних заяв міністра фінансів про те, що ринок фіктивного ПДВ в Києві становить мільярд гривень на місяць, проти нього почалася нова серія атак – цього разу через нібито «несплачені податки».

За великим рахунком, наїзд на Данилюка відбувається через відмову прийняти правила гри, як це зробив його сусід по будинку уряду міністр економіки Степан Кубів. Глава фінансового міністерства просто не захотів бути сліпою маріонеткою президента і його адміністрації, які давно вийшли за рамки Конституційних повноважень. Воюючи з Данилюком, Банкова посилає сигнал всій системі – якщо ви заважаєте нам заробляти, будете мати проблеми з прокурорами. На кону – каса для виборів 2019 року.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU