hronika.info
Мустафа Найем
Все статьи автора
Мнения

У нас можуть виникнути проблеми з ДБР

У ДБР можуть відсторонити громадськість від відбору кадрів.

Кабінет міністрів оприлюднив Типовий порядок призначення на посади у ДБР, згідно якому працівників ДБР відбиратиме конкурсна комісія, яка формується рішенням голови ДБР з представників органу Бюро та інших державних органів. Залучення представників громадських об’єднань та членів Ради громадського контролю ДБР не є обов\’язковим.

Таким чином ДБР — єдиний новосформований правоохоронний орган, керівництво якого теоретично допускає відсторонення громадскості від процедури відбору кадрів. Нагадю, представники громадських об\’єднань брали участь у відборі кадрів у НАБУ, Департаменті патрульної поліції України та атестаційних комісіях інших підрозділів Національної поліції.

Окремо виникають питання щодо Ради громадського контролю ДБР, положення якого також оприлюднено на сайті Уряду. Згідно документу склад Ради визначатиметься не відкритим веріфікованим інтернет-голосуванням, як це відбувалось, наприклад при формуванні РГК НАБУ, а рейтинговим голосуванням усіх, хто захоче брати участь у Установчих зборах.

Як зазначено в документі, склад Ради формується за результатами конкурсу, проведеного під час установчих зборів шляхом рейтингового голосування за представників громадських об’єднаннь, які особисто присутні на установчих зборах. Такий порядок утворення РГК створює дуже вликийи ризик, що левовою частиною учасників установчих зборів складатимуть представники фейкових або кишенькових громадських обєднань, які можуть використовуватись як політичними силами, так і керівництвом самого Бюро.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU