hronika.info
Виктор Таран
Все статьи автора
Мнения

Про ключові ініціативи Уряду у цьому році

Дискусія тривала майже три з половиною години.

Традиційна щоквартальна зустріч Прем\’єр-міністра Volodymyr Groysman з представниками громадянського суспільства була присвячена підбиттям підсумків 2017 року та формування спільних планів на 2018. Премєр коротко привітався після чого розпочалась дисаусія, яка тривала майже три з половиною години, під час якої розробляли плани спільної діяльності на 2018 рік.

Ключові ініціативи Уряду в 2018 році:

1) Прозора велика приватизація державних підприємств

2) Зростання ВВП не менш ніж на 5 %. Вадливо (!) стимулювати економіку за рахунок інвестицій, а не попиту (так званні інфляційні гроші)

3) Фінальний етап підготовки до проведення земельної реформи, що включатиме аналіз ринку обігу землі

4) Відновлення співпраці з МВФ.

Дискутували коли потрібно вводити податок на виведення капіталу Валерій Пекар Andrii Dligach наполягали, що він має бути введений з 1 липня 2018, а не з 1 січня 2019.

Майже годину дискутували з Тетяна Бойко Olena Pavlenko та Василь Павлюк про тарифи, енергоринок, енергоефективність, реформу газового ринку та подолання корупційї у цій сфері.

У своїму виступі ознайомив Премєра про ініціативу USAID_Взаємодія в рамках якої Центр «Ейдос» спільно з інціативами Разом проти корупції Oksana Velychko і TI Yaroslav Yurchyshyn наступні чотири роки працюватимемо з трьома міністерствами (кандидати наразі узгоджуються).

яким допомогатимемо розробляти антикорупційні програми, ідентифіковувати корупційні ризики; допомогатимемо в своренні ефективних систем роботи зі скаргами та зверненнями громадян. І дуже важливий компонент — вдосконалюватимемо їх моделі комунікації.

Більшість учасників зустрічі визнали, що минулі обіцянки щодо реформ медицини, освіти, пенсійної реформи, державної служби, електронного врядування — виконано, але попереду ще багато спільних викликів та завжань.

Джерело

Рекомендуем прочитать

Ледниковые периоды на Земле: сколько их было и смогут ли люди пережить грядущие

Георгий Юрьев

Ученые выяснили, почему люди зевают: это имело важное значение для наших предков

Георгий Юрьев

Украина рискует остаться без бензина: как исправить ситуацию

Анна Мартынова