hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Ще одна хитрість Росії щодо України

Про чергову заяву Путіна.

Заява Путіна про готовність передати Україні військові кораблі і авіатехніку з окупованого Криму адресована, в першу чергу, Заходу. По-перше. це зондування ґрунту щодо можливості, якщо не повного, то поетапного скасування санкцій. По — друге, президент РФ показав реальний стан речей щодо допомоги нам країнами Заходу у питанні надання летальної зброї.

Заява Путіна не випадково з\’явилася після того, як міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель знову сказав про те, що з Росії треба поетапно знімати санкції, таким чином начебто стимулюючи загарбника до виконання мінських угод. У відповідь, намірами про передачу військової техніки, Путін продемонстрував готовність до деяких кроків по відношенню до України.

Плюс, заява пролунала в слушний момент, коли в американських ЗМІ з’явилася інформація, що протитанкові комплекси «Джавелін» будуть розміщені на Яворівському полігоні на Львівщині. За інформацією видання The Wall Street Journal, протитанкові комплекси будуть зберігатися на складах ЗСУ в пунктах постійної дислокації, розташованих далеко від фронту. У США занепокоєні, що американська зброя може потрапити до бойовиків на Донбасі та російських військових після того, як її передадуть Україні. Хоча відкритим залишається питання, яка з них користь на полігоні за півтори тисячі кілометрів від зони бойових дій?

Фактично, заява Путіна-це легка іронія або навіть чекістський сарказм президента РФ відносно Заходу щодо їхньої позиції про надання Україні летального озброєння. Президент РФ показує: «Не даєте ви летальну зброю вже четвертий рік, так Росія може надати. Нехай Україна забирає свій металобрухт». Цим показується, що Росія ніби не є стороною і учасницею конфлікту з Україною.

Не випадково, практично в цей же час, пролунала заява прес-секретаря Пєскова, в якій він вкотре заперечив участь Росії у війні на Сході України. «Іще раз повторюю, Росія до сторін конфлікту не належить. Саме «республіки» і Київ є сторонами конфлікту», – наголосив Пєсков у розмові з журналістами в Москві.

Крім того, у заяві Путіна є ще хитрість. Вона полягає в тому, що б не зробила Україна, ми опинимося в програші. Тому що забрати цю зброю – визнати анексію Криму, і те що Росія не є окупантом. Не забрати зброю — дати привід РФ звинуватити українську сторону у недоговороспроможності і блокуванні російських «мирних ініціатив».

Також варто звернути увагу на слова Путіна, що після врегулювання ситуації на Донбасі буде стабілізація відносин між РФ і Україною. За словами Путіна, незважаючи на всі складності і проблеми, торговий оборот між Росією і Україною за минулий рік виріс, і виріс значно. «Це добра ознака того, що у нас є фундаментальні ресурси для відновлення відносин в цілому», — сказав він.

Путін знову підкреслив, що Україна і Росія начебто є частинами одного народу. Це конкретний і чіткий сигнал, що Росія розглядає Україну як зону свого військово-політичного впливу. І наша незалежність і державність ставиться під питання.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU