hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Що відбулося з рейтингом Тимошенко

Що не подобається виборцям у діях лідерки «Батьківщини».

Опитування Демократичних ініціатив, презентоване сьогодні 23 січня, зафіксувало менший рейтинг лідера «Батьківщини», аніж аналогічне опитування наприкінці року презентоване соціологічною групою «Рейтинг».

Порівняйте самі, якщо 21 грудня «Рейтинг» показував за листопад президентський рейтинг Тимошенко 9,6% від усіх виборців, то нині Демініціативи показали за грудень лише 8,7%.

Хай вас не вводять у оману маленькі цифри падіння у відсотках. Якщо врахувати, що це відсотки від кількості виборців, яка в Україні становить 35 827 342, то 0,9% падіння рейтингу Тимошенко складає – 322 466 виборців.

Тобто населення такого обласного центру, як Полтава, відвернулося від Юлії Тимошенко і тут уже потрібен коментар не стільки соціологічний, як політичний.

Що ж не сподобалося виборцям у діях голови «Батьківщини»?

Припускаю, роздратування виборців могло викликати те, що Тимошенко підтримувала Саакашвілі, який наприкінці минулого року зробив усе можливе, щоб маргіналізувати організовані ним протести. Чого варта лише спроба захоплення Жовтневого палацу у Києві.

Можна лише уявити, що наскільки рейтинг Тимошенко змінився у січні, після того, як вона не проголосувала за закон про реінтеграцію Донбасу, який визнає Росію агресором. Втім, це можна буде бачити після оприлюднення січневих опитувань.

Звичайно ж «Батьківщина» зробить спробу подати опитування Демініціатив, як перемогу, але насправді у партійному штабі на вулиці Турівській є сенс провести серйозну нараду з аналізом, що їхній лідер робить не так, як цього очікують розчаровані виборці.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU