hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

Чому в списку Мінфіну США немає Путіна

Мінфін США оприлюднив доповідь про перспективи запровадження санкцій.

До неї включили 210 громадян Росії – за великим рахунком, всі «вершки» тамтешнього істеблішменту, за виключенням хіба що Володимира Путіна.

У цьому факті нема #зради – до санкційних списків включають хіба що кривавих диктаторів, яким господаря Кремля на Заході, схоже, не вважають. Проте до списку потрапив російський міністр закордонних справ Сергій Лавров попри те, що дипломати зазвичай не потрапляють до подібних чорних списків. З іншого боку, у переліку 210 «щасливчиків» немає президента корпорації «Роснано» Анатолія Чубайса, що навряд чи зміцнить його реноме на батьківщині.

На перший погляд видається, ніби у американському Мінфіні просто взяли довідник «Хто є хто у РФ» та перенесли його найбільш помітних фігурантів до санкційного списку. Але потрібно розуміти мотивацію: нинішній список пов’язаний зі спробою втручання у перебіг президентської кампанії 2016 року. Тому потрапляння до нього (попри відсутність автоматичного запровадження санкцій) є потужною чорною міткою для багатьох російських можновладців та їх статків, яким навіть до останнього часу було затишно на Заході. США публічно визначили формат майбутніх відносин з російською владою, і для його зміни потрібні будуть потрібні тектонічні зміни.

Як на це буде реагувати Кремль? Для широкого загалу буде запущено версію про «нікчемність» списку Мінфіну США, адже жодних прямих санкцій не запроваджено, і охочих доводити цю тезу буде чимало. Разом з тим Кремль намагатиметься переконати фігурантів списку повертати гроші до Росії, аби не стати жертвою конфіскацій з боку Заходу. І це буде справді цікавий сюжет.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU