hronika.info
Виталий Портников
Все статьи автора
Мнения

Безпечна гра патріотів

Про історичний компроміс між Грецією і Македонією.

Греція останні 27 років блокує євроатлантичну і європейську інтеграцією сусідньої країни, бо на її думку Македонія не має права так називатися. Блокує всупереч інтересів самої Греції, якій в непростій ситуації на Балканах потрібний передбачуваний і стабільний сусід.

І от тепер, коли уряд Греції нарешті шукає можливостей для компромісу, протести посилюється з новою силою. Їх організовує ультраправа частина політичного спектру, але одним з головних ораторів на сьогоднішньому мітингу буде відомий своїми лівацькими поглядами композитор Мікос Теодоракіс, гордість Греції.

І що тут дивного? Грецькі політики — всі! — роками використовували македонську тему як можливість для отримання додаткових голосів, як безпечну патріотичну гру. І от тепер, коли з`являється бажання більше не гратися, велика частина клієнтів цього штучного патріотизму не хоче вважати себе ошуканими.

Так буде і з Кримом. Якщо в Росії колись з’явиться притомний уряд, готовий до вирішення української кризи (і якщо при цьому Росія буде демократичною країною), ми ще побачимо багатотисячні демонстрації росіян під гаслами «Крим наш» і з портретами Сталіна і Путіна. І на чолі цих демонстрацій стоятимуть найавторитетніші і найпопулярніші діячі російської науки і культури — пліч-о-пліч з «патріотичними» політиками.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU