hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Приватизація ГТС: позиція Тимошенко змінилася

Чому так сталося?

Під час Погоджувальної Сергій Власенко відзначився промовою про категоричну позицію Батьківщини проти приватизації газотранспортної системи України (ГТС). У полум\’яному спічі він навіть назвав відсоток власності, яку, нібито, хочуть передати інвесторам «абсолютно безкоштовно». Зрозуміло без посилань на джерела інформації, мабуть розраховуючи, що у нас депутатам (як і джентельменам) вірять на слово…

Але мене вразило інше – нагадування, що Верховна Рада голосувала за закон про заборону приватизації ГТС у 2007 році.

Бо на мою думку, згадувати те голосування дуже цинічно, адже тоді депутати вберегли ГТС від приватизації з боку Росії, а зараз, навпаки, говорять про європейські компанії. І це на фоні реальної загрози побудови Північного потоку-2, що може залишити українську ГТС без російського газу.

Тобто, якщо раніше БЮТ виступав проти планів захоплення української ГТС з боку Росії, то тепер Батьківщина виступає проти можливих європейських інвесторів. Що безумовно є на користь Росії і проекту Північний потік-2.

Підміна понять і політика подвійних стандартів чітко проглядається у такій заяві. Тим більше, що Сергій Власенко нагадав, що Батьківщина проти ринку землі. Того самого ринку землі, який свого часу зобов\’язалась створити прем\’єр-міністр Юлія Тимошенко у 2008 році підписуючи меморандум з МВФ.

Між іншим підтримка необхідності приватної власності на землю була принциповою позицією БЮТ, куди крім Батьківщини входила ПРП, як права партія українських реформаторів.

Тому не плутайте БЮТ тоді і Батьківщину зараз. Як бачите, у ключових питаннях позиції діаметрально різняться.

P.S. Можливо сьогоднішня заява про ГТС потрібна щоб відволікти увагу від карколомного програшу Газпрому у Стокгольмському арбітражі, де основні положення газового контракту підписаного Юлією Тимошенко у 2009 році визнано несправедливими і скасовано.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU

1 комментарий

Борис 18.03.2018 в 15:30

Кум ПОП, (діючий головнокомандувач президент). Знецінення гривні втричі, це зиск виробникам $,Є у триліони. Відповіден можливий відкат в 10-ки міліардів $.

Ответить

Комментарии закрыты.

Оставить комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.