hronika.info
Павел Нусс
Все статьи автора
Мнения

Помпео виглядає потенційним союзником нашої країни

Порошенко налагодить з ним добрі відносини.

На посаду держсекретаря призначено шефа ЦРУ, який завжди жорстко висловлювався щодо Путіна і Росії. Таке посилення антиросійського тренду в адміністрації президента США, об\’єктивно вигідне Україні.

Відставка Рекса Тіллерсона була прогнозованою. Ні президент Трамп, ні він не приховували розбіжностей і суперечок з багатьох питань. Доходило до того, що держсекретар обізвав свого президента недоумком. І все ж відставка стала несподіванкою для держсекретаря, який перебував з візитом в країнах Африки.

Трамп позбувається тих, кого опозиція звинувачувала у зв’язках з Росією. Американський президент не хоче залишати і тіні сумніву щодо свого ставлення до Москви.

Майк Помпео виглядає потенційним союзником України. Можна не сумніватись, що президент Порошенко налагодить добрі відносини з новим держсекретарем США.

Приведу декілька висловлювань нового держсекретаря щодо Росії та України:

— «Ми живемо у світі, де у росіян є великий ядерний потенціал і при цьому вони зміцнюють свої позиції у Сирії. Вони забрали Крим у України. Вони люблять чіплятися до Америки і шукають будь-яке місце у світі, де можуть ускладнити нам життя, а у Америки є обов\’язок чинити опір цьому».

— «Росія знову почала агресивну політику, напавши на Україну і окупувавши її. Вона становить загрозу для Європи».

— «Наша оцінка намірів Володимира Путіна не змінилася. Він продовжує вважати, що найбільшою невдачею XX століття був розпуск Радянського Союзу. Він має намір повернути колишній СРСР до величі і слави. З цими думками він прокидається кожен день, а другою його думкою є переобрання».

— «Все сказане російським президентом не було неочікуваним для ЦРУ. Ми стежимо і відстежуємо все це дуже уважно, і запевняємо як міністерство оборони, так і американців, що у нас є правильне розуміння російських програм. Ми запевняємо, що американський народ може спати спокійно. Наша безпека здатна справиться з усіма атаками».

Більш того. За інформацією деяких ЗМІ, за запрошення голови СБУ Василя Грицака 8 березня тоді ще глава ЦРУ Майк Помпео відвідував Україну та побував в прикордонних з окупованими територіями районах, зокрема, в Краматорську. Саме в цей час відбулося затримання Рубана.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU