hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

В окупованому Луганську перебував «куратор» з РФ

Також зафіксована активність «народної міліції ЛНР».

26 березня прес-служба Організації з безпеки і співробітництва в Європі повідомила про те, що Тристороння контактна група зі врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про повне припинення вогню на лінії розмежування в зоні АТО на період Великодніх свят.

«Тристороння контактна група підтверджує свою повну відданість усеосяжному, стійкому і безстроковому припиненню вогню, починаючи з 30 березня 2018 року 00.01 за київським часом», – ідеться в повідомленні.

Варто зазначити, що 25 березня, напередодні прийняття рішення про припинення вогню, в окупованому Луганську був зафіксований кортеж автомобілів, який супроводжували автомобілі «МВС ЛНР».

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа», в цей час в окупованому Луганську перебував так званий «куратор» з РФ. Інформація про перебування високого московського гостя була передана представникам штабу АТО і спеціальних служб України.

Нагадаю, у березні 2017 року українські ЗМІ з посиланням на джерела в спецслужбах повідомили, що Дмитро Пєсков нібито прибув до Луганська. В СБУ в свою чергу зазначили, що перевіряють цю інформацію.

Коментуючи в ефірі телеканалу «112 Україна» можливий візит Пєскова в Луганськ, я, на відміну від СБУ, зауважив, що єдине, що було відомо і підтверджено, це те, що були підвищені заходи безпеки в центрі Луганська, зокрема біля будівлі колишньої Луганської ОДА. Казати, що в Луганськ прибув Пєсков, точно не можна.

«Не в юрисдикції Пєскова міняти уряди самопроголошених республік «ДНР» і «ЛНР». За великим рахунком, людина, яка в Кремлі займається питаннями «ЛНР» і «ДНР», це не Пєсков, а Сурков. Тому скоріше за все, переплутали прізвище, або дають неперевірену інформацію,»-зауважив я.

При цьому сам Пєсков зазначив, що Службі безпеки України слід займатися «серйозними справами». «СБУ нехай працює, нехай перевіряє, це їх робота . Українські платники податків платять гроші, щоб СБУ займалася серйозними справами, ось хай СБУ і займається»,-зауважив прес-секретар президента РФ.

Примітно, що не зважаючи на задекларовану бойовиками важливість дотримання наказів про припинення вогню, відмови від наступальних дій і розвідувальних операцій, на окупованій території Луганської області аналітичним відділом ГІ «Права Справа» зафіксована активність підрозділів «народної міліції ЛНР» та регулярних частин ЗС РФ, що не пов\’язана з проведенням планової ротації.

Зокрема, така активність зафіксована неподалік від м. Щастя, в районі с .Весела Гора та с. Жовте, в безпосередній близькості до лінії розмежування.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU