hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Єдиній помісній церкві в Україні – бути

Ініціатива Порошенка – це не передвиборчий піар.

Вперше тема утворення єдиної православної помісної церкви обговорювалась ще за президентства Віктора Ющенка, за активної участі Петра Порошенка.

За 4 роки ми переконалися, що Порошенко – глибоко віруюча людина і православний християнин, який, як і інші, страждає через розкол православ\’я в Україні. Саме тому він бував як в храмах київського, так і в храмах московського патріархатів. Саме тому в останньому великодньому зверненні Порошенко процитував слова апостола Павла: «Один Господь, одна віра, одне хрещення» (Ефесян 4:5)

Цікаво також, що вперше відозву про об\’єднання підписують не лише керівники церков, але й середня ланка – єпископи. Це дозволить проукраїнській частині УПЦ МП вирватися з-під впливу свого промосковського керівництва.

Ті, хто залишиться, мають чесно себе називати відділенням навіть не «руської», а російської православної церкви (РПЦ), бо не підтримавши процес об\’єднання і подолання розколу, втратять і зв\’язок з Україною.

До речі, наскільки я розумію, Вселенський православний патріарх Варфоломій визнаючи автокефалію української православної церкви автоматично визнає канонічність нової церкви і рукопокладання її священників.

Тож РПЦ більше не зможе задурювати голови віруючим заявами про, нібито, неканонічність українського православ\’я.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU