hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Терористи «ЛНР» повертаються до улюбленої тактики

На первомайсько-стаханівському напрямку спостерігалося загострення ситуації.

За тиждень у зоні проведення операції об\’єднаних сил спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували 7 тис. 700 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі. «Минулий тиждень був найгіршим за весь час конфлікту, наші спостерігачі зафіксували 7 тис.700 випадків недотримання режиму перемир\’я», — повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг на брифінгу у Києві.

Варто зазначити, що наразі йдеться про зміну тактики військового протистояння на Сході України. Основний акцент перенесено на обстріли бойовиками позицій ЗСУ з житлових кварталів окупованих міст і селищ.

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа», бойовики так званої «ЛНР» розмістили важку бронетехніку у житлових кварталах окупованого смт. Донецький Луганської області.

Селище міського типу Донецький, відноситься до Кіровської міської ради Луганської області. Сусідні населені пункти: селища Голубівське і Березовське на південному заході, місто Кіровськ на півдні, села Весняне, Дачне, селище Фрунзе на південному сході, село Жолобок на північному сході. Після підписання в лютому 2015 року других «мінських угод» по північно-західним околицям селища проходить так звана лінія розмежування.

20 травня з 16.00 до 16.40 з району смт. Донецький вівся обстріл позицій ЗСУ зі стрілецької зброї і ВКК. Днями раніше, звідти так само вівся обстріл позицій ЗСУ із застосуванням СЗ, ВКК та забороненої мінськими угодами зброї.

В свою чергу, у звіті СММ ОБСЄ станом на 16 травня 2018 року йдеться про наступне: 15 травня БПЛА СММ у непідконтрольних уряду районах виявив танк (Т-64) в житловому районі н. п. Верхньошироківське (85 км на південь від Донецька), танк (T-72) в житловому районі н. п. Пікузи (кол. Комінтернівське, 92 км на південь від Донецька), а також 2 танка (T-72) і 3 самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм) в н. п. Безіменне (100 км на південь від Донецька.

Таким чином, попри надані російськими кураторами і бойовиками запевнення у дотриманні режиму тиші, останні свідомо ведуть обстріли позицій ЗСУ з житлових районів, наражаючи на небезпеку мирне населення окупованих районів Сходу України і намагаючись таким чином змусити Україну до «поганого миру».

Джерело

Рекомендуем прочитать

Ледниковые периоды на Земле: сколько их было и смогут ли люди пережить грядущие

Георгий Юрьев

Ученые выяснили, почему люди зевают: это имело важное значение для наших предков

Георгий Юрьев

Украина рискует остаться без бензина: как исправить ситуацию

Анна Мартынова