hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Безвізу рік: які прогнози не справдилися

І хто вони, «зрадофіли».

За даними ДМСУ рік безвізу з України до ЄС проїхали через кордон 20,3 мільйона громадян, з яких майже 4,8 мільйона осіб за біометричними паспортами та понад 555 тисяч громадян України скористалися всіма перевагами безвізу.

Подобається це опозиції чи ні, але такі результати свідчать про те, що здобуття безвізу – одна з найбільш вдалих реформ Петра Порошенка і цим активно скористалися вже сотні тисяч українців. Між іншим кожен з них економить значні кошти на візовому зборі та оплаті послуг візових центрів.

Статистика вказує, що на літні місяці потік туристів до ЄС різко зріс. Так у травні цього року у порівнянні до квітня кількість безвізових туристів збільшилася на 21%. Це свідчить, що українці за безвізом їдуть до ЄС не працювати, а відпочити.

Прогноз про масові відмови українцям на кордоні також не справдився. За рік відмовили 44 тисячам, що становить 8% від числа подорожуючих. Причому більшість відмов була на польському кордоні.

На перспективу кількість громадян, які будуть використовувати безвіз, зростатиме, адже багато українців ще володіють мультивізами до ЄС і поки їм немає сенсу використовувати безвіз. Зокрема у 2016 році було видано 817 000 багаторазових віз до Європи.

А тепер найцікавіше — як коментували перспективу безвізу українські опозиційні політики.

Безумовно пальму першості у красномовному принищенні влади на темі безвізу треба віддати Олегу Ляшку.

Виступаючи на пленарному засідання Верховної Ради він примудрився не просто вгризти владу, але й образити величезну кількість жінок.

«Ви нам розказуєте про безвізовий режим. Хто поїде в ту Європу при середній зарплаті 40 доларів у місяць? Баба, яка у 40-50 років згорблена ходить, бо їй ліуватися немає де?», – пізніше Олег пом\’якшив свою заяву, сказавши, що мав на увазі виключно сільських жінок, але це той випадок, коли краще було точно жувати, ніж говорити:)

У стилі «пропало всьо» про безвіз виступала не Тимошенко, а полум\’яний російськомовний Євген Мураєв: «ЕС, НАТО – всё. Отложить на 25 лет в нашем случае означает «навсегда». От слова «совсем». «Безвизовый режим» никогда таким не будет, в ближайшие пару лет не будет вообще никаким. Украина опять оказалась на нулевой точке».

Треба сказати, що всі ці заяви дуже подобались саме російським ЗМІ, тому і зараз їх легше побачити в архівах російських сайтів.

Від Москви і до Владивостока у сотнях передруків була поширена заява Юлії Тимошенко: «Украинский народ доведен до такого предела, что мы вошли в десятку беднейших стран мира, – это нонсенс для европейской страны! Это означает, что даже тем выстраданным безвизом, который мы получили, может воспользоваться максимум 10-15% людей на Украине, и это показывают социологические исследования».

Не втримався, щоб не попіаритись на вигідній, як тоді здавалося, темі і Анатолій Гриценко: «Якогось прориву я не очікую в кількості людей, які зможуть їздити, через внутрішні економічні негаразди».

Звичайно ж, сьогодні вони всі промовчать. Для чого ж визнавати, що помилилися? Натомість вони точно вигадають нову зраду, майстерно відволікаючи увагу на другорядне.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU