hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Бойовики «ЛНР» провокують жертви

Серед цивільного населення.

Днями в окупованому Луганську самопроголошений «глава ЛНР» полковник СБУ Пасічник виступив із заявою, в якій звинуватив ЗСУ в обстрілі житлових кварталів окупованих міст в момент відкриття чемпіонату світу з футболу в Росії.

«14 червня 2018 року збройними силами України о 22.15 з боку селища міського типу Новотошківське були обстріляні з великокаліберної артилерії місто Кіровськ, селища Донецький і Голубівське. Вогонь вівся цілеспрямовано по житлових кварталах з артсистем «Гіацинт» калібру 152 міліметра. В результаті обстрілу пошкоджені житлові будинки та господарські будівлі»,- йдеться у заяві Пасічника.

Утім за інформацією української сторони, увечері 14 червня саме з боку бойовиків вівся більш ніж чотиригодинний масований обстріл з гармат, танків і мінометів по позиціях ЗСУ поблизу Новотошківського і по житловому сектору цього селища в Луганській області. Снаряди бойовиків російської гібридної армії потрапили в два багатоквартирних будинки по вулиці Куйбишева: пошкоджені 24 квартири (з них 9 житлових), приватний будинок з магазином, а також обірвана лінія електропередач.

Під час обстрілу загинув військовослужбовець, також поранені шестеро бійців ЗСУ.

Нагадаю, свого часу аналітичний відділ ГІ » Права Справа» оприлюднив інформацію, що бойовики так званої «ЛНР» розмістили важку бронетехніку у житлових кварталах окупованого смт. Донецький Луганської області.

Селище міського типу Донецький, відноситься до Кіровської міської ради Луганської області. Сусідні населені пункти: селища Голубівське і Березовське на південному заході, місто Кіровськ на півдні, села Весняне, Дачне, селище Фрунзе на південному сході, село Жолобок на північному сході. Після підписання в лютому 2015 року других «мінських угод» по північно-західним околицям селища проходить так звана лінія розмежування.

Попри надані російськими кураторами і бойовиками запевнення у дотриманні режиму тиші, останні свідомо ведуть обстріли позицій ЗСУ з житлових районів, наражаючи на небезпеку мирне населення, намагаючись таким чином звинуватити ЗСУ в порушенні правил ведення війни.

Таким чином, йдеться про зміну тактики військового протистояння на Сході України. Основний акцент перенесено на обстріли бойовиками позицій ЗСУ з житлових кварталів окупованих міст і селищ.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU