hronika.info
Виталий Портников
Все статьи автора
Мнения

Почуватися комфортно Путіну дозволив Захід

Цивілізований світ розписався у власній безпринципності.

Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу доведеться розмовляти із російським президентом Володимиром Путіним про долю Олега Сенцова та інших українських заручників. З таким закликом звернулися до генерального секретаря ООН представники 38 країн світу.

І сам факт того, що генеральному секретарю ООН доведеться розмовляти з керівником країни, в якій проходить футбольний чемпіонат, про політичних в\’язнів — громадян іншої країни, ще раз підкреслить всю двозначність ситуації із цим чемпіонатом.

Нічого іншого і не можна було очікувати. Проведення чемпіонату в країні, яка розв\’язала війну, переслідує політичних дисидентів, полює за чужими громадянами і дестабілізує ситуацію в багатьох регіонах світу, не може не поставити будь-якого політика, який приїде на чемпіонат, в складну ситуацію — якщо звичайно тільки цей політик не російська маріонетка або диктатор.

Всім іншим доведеться рятувати репутацію. Той, хто приїде в Москву на матчі — як генеральний секретар ООН — змушений буде говорити з Володимиром Путіним аж ніяк не про футбол.

Самого Путіна це, звичайно ж, влаштовує. Адже російському президенту важливо не те, про що з ним говорять, а то, що до нього приїжджають. Те, що Росія не знаходиться в міжнародній ізоляції — чемпіонат проходить, політики присутні, все добре. На жодне виконання вимог цивілізованого світу він не піде, ніяких ув\’язнених не звільнить. Максимум — продемонструє гуманність у вигляді дозволу українському омбудсмену відвідати заручників. І буде хизуватися цим перед своїми західними співрозмовниками.

Цивілізований світ, який дозволив Путіну так комфортно себе почувати, весь цей місяць буде виглядати справжньою унтер-офіцерською вдовою, яка сама відшмагала себе на Красній площі під об\’єктиви Russia today. Якщо Захід хотів розписатися у власній безпринципності і моральному безсиллі — у нього це вийшло.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU