hronika.info
Сергей Лещенко
Все статьи автора
Мнения

Всесильний «Юра Єнакіївський» отримав ляпас

У Верховному суді.

Розвал справ проти Януковича та його банди стане чорною кармою нинішньої правлячої верхівки, яка розміняла справедливість на «чайові» від фігурнатів справ. Один з найближчих соратників Януковича Юра Єнакіївський зусиллями генпрокурорів Яреми, Шокіна та Луценка вийшов сухим із води.

З нього знято міжнародний розшук Інтерполу та скасовано європейські санкції, він виграє явно зрежисовані суди в Києві. А на гроші, що виведено з України, насолоджується життям у Монте-Карло, де його родина володіє нерухомістю та навіть розважальними закладами. А українські бізнесмени згадують, як змушені були носити в таємничі офіси на Шовковичній та Рильському провулку валізи, щоб мати можливість розмитнювати товари.

В одному з телеефірів я назвав Іванющенка «смотрящим» Януковича за державними підприємствами. Слідство у справі Майдану також перевіряє його на причетність до підвозу «тітушок». Після цього він подав на мене до суду. Сталося це у квітні 2016 року, одразу після того, як одіозний суддя Дніпровського суду Києва Чаус зняв колишнього «рєшалу» Януковича з розшуку.

Щоб справа «зайшла» саме в Печерський районний суд (я зареєстрований у іншому районі), Іванющенко зробив іншим співвідповідачем Верховну Раду України, хоча до неї жодних вимог не ставив. Це типовий юридичний трюк, аби справа потрапила у необхідні руки – що в підсумку і сталося.

Позов Іванющенка абсолютно «випадково» випав судді, що неодноразово приймала рішення в інтересах цього екс-депутата або наближених до нього осіб.

У зв\’язку з цими обставинами я заявив відвід печерській судді, однак остання мені відмовила. Щоправда, за результатами розгляду по суті вона також відмовила й самому Іванющенку – через безпідставність позову навіть лояльна суддя не змогла нічого викрутити в інтересах постійного «клієнта».

Не допоміг навіть трюк Іванющенка з експертизою, яка для потреб його позову визнала слово «смотрящий» таким, що належить до тюремного жаргону – а, відповідно, оскільки Іванющенко так і не потрапив за грати (от що значить вчасно втекти з України!), то і «смотрящим» його не можна називати. Згодом, до речі, аналогічні аргументи в іншому судовому позові наводив соратник Порошенка Ігор Кононенко, доводячи, що він також не сидів у тюрмі та не може бути «смотрящим».

Проте Іванющенко не впав у відчай та «переконав» суддів Апеляційного суду, які прийняли прямо протилежне рішення. Так, рішення першої інстанції скасували, а позов Іванющенка задовольнили. Суд мене зобов\’язав спростовувати інформацію, яка на думку Іванющенка порочить його честь та гідність.

Найбільш цікавим аргументом в апеляції стало те, що Іванющенко не є публічною особою, а такий собі пересічний громадянин та чесна людина, про яку навіть згадувати не можна. Цей же суд постановив, що фраза «просто золотые горы» – це не оціночне, а фактичне твердження, яке можна перевірити на правдивість!

Через це абсурдне рішення апеляції мене навіть включили до реєстру «боржників», оскільки я не спростував інформацію щодо Іванющенка та не покрив його судові видатки. Хоча виконання судового рішення було зупинено, державний виконавець «караулила» мене під квартирою з понятими і наклала на мене штраф! При цьому я повідомляв виконавчу службу про зупинення виконання судового рішення. Однак виконавча служба також стала на бік «Юри Єнакієвського».

Я пішов до Верховного Суду, який днями ухвалив рішення на мою користь. Він частково задовольнив касаційну скаргу, скасував ганебне рішення апеляційного суду, а справу відправили на новий розгляд в суд, який порушив закон.

Ця новина про поразку всесильного Іванющенка неабияк стурбувала втікача, який кинув нові ресурси на порятунок своєї репутації. На десятках інтернет-сайтів, немов по команді, масово з\’явилися однакові слово в слово публікації про те, що Іванющенко, виявляється, нічого не програвав, а моє повідомлення про результати справи у Верховному Суді – це піар акція.

Жоден з цих сайтів не запитав мого коментаря щодо повідомлення адвокатів Іванющенка і навіть не написав першої новини – про мою перемогу в Верховному суді. Фактично, вони спростовували те повідомлення, яке не робили:

Українські новини: — Адвокат Иванющенко опроверг заявление нардепа Лещенко о «выигрыше суда» и назвал его пиар-акцией

112.ua: — Адвокат Иванющенко опроверг заявление нардепа Лещенко о «выигрыше суда» и назвал его пиар-акцией

Znaj: Адвокат Іванющенко спростував заяву нардепа Лещенка про «виграш суду» і назвав її піар-акцією

Обозреватель: Адвокат Иванющенко опроверг информацию о победе Лещенко в суде

Гордон: Адвокат Иванющенко заявил, что слова Лещенко о выигрыше в Верховном Суде – это пиар-акция

Zik: Адвокат Иванющенко: Заявление нардепа Лещенко о победе в суде – это пиар-акция

Главком: Адвокат Іванющенка спростував заяву Лещенка про «виграш суду»

Комсомольская правда в Украине: Адвокат Иванющенко опроверг заявление нардепа Лещенко о «выигрыше суда» и назвал его пиар-акцией

Forum: Адвокат Иванющенко опроверг заявление нардепа Лещенко о «выигрыше суда» и назвал его пиар-акцией

Почитайте ці повідомлення та назавжди внесіть наведені сайти в свої чорні списки як видання, що не дотримуються стандартів журналістики та готові повідомляти викривлену інформацію, діючи синхронно по команді Юри Єнакієвського.

І добре, що в Україні діє відкритий судовий реєстр. З певною затримкою, але Верховний суд нарешті опублікував рішення, яке може прочитати кожен за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/74659861. Для мене це приклад, коли не треба зупинятися у боротьбі з сильними цього світу, якщо переконаний у своїй правоті.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU