hronika.info
Дмитрий Тузов
Все статьи автора
Мнения

Українці, підтримаємо хорватів

«Слава Україні!» стало неофіційним гаслом ЧМ-2018.

Така іронія долі – не підготовлена якось піар-агенцією проплачена акція, а результат вияву почуттів хорватськими футболіістами й неадекватна реакція функціонерів ФІФА.

Думаю, якщо в світі десь ще залишались дикі закапелки природи й неосвоєних людиною територій, де ще не знали, що таке «Слава Україні!», то тепер таких білих плям на глобусі не залишилось.

Але тепер ми маємо захистити честь, гідність й ділову репутацію наших братів – хорватів Огнена Вукоєвича й Домагоя Віди. Тож прошу підтримати петицію, звернену до президента ФІФА Джанні Інфантіно. Ось текст петиції:

FIFA застосувало санкції до футболістів збірної Хорватії Огнена Вукоєвича та Домагоя Віди, які, після перемоги над збірною Росії записали привітання до вболівальників із словами: «Слава Україні!». За це обидва футболісти зазнали різкої критики від FIFA, а Огнена Вукоєвича оштрафовано на 15 000 швейцарських франків й він вимушений залишити чемпіонат світу з футболу. Вислів «Слава Україні!» має виключно позитивний зміст, як й безліч подібних вітань в різних країнах світу. Наприклад, «Хай живе Франція!». Закликаємо керівництво FIFA припинити цькування футболістів збірної Хорватії, скасувати покарання за нездійснене порушення й відновити права й репутацію Огнена Вукоєвича та Домагоя Віди. Також вимагаємо від керівництва FIFA припинити практику утисків свободи слова. Внутрішні регламенти FIFA не можуть заперечувати базові права людини, частиною яких є свобода слова й свобода висловлювань.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU