hronika.info
Виктор Таран
Все статьи автора
Мнения

Без траншу МВФ нас чекає дефолт

Ситуація з курсом буде тільки погіршуватися.

НБУ заявив, що Міжнародні резерви України на 1 серпня становлять 17,75 мільярда доларів, скоротившись за липень на 1,3% або на 229,7 мільйона доларів.

Причина зниження — здійснення платежів за державним боргом в іноземній валюті.

Оскільки у цьому році нам потрібно погасити ще майже 5 млрд доларів ситуація з курсом буде тільки погіршуватися. Це означає, що без траншу МВФ нас імовірно чекає дефолт і долар по 50-60 грн, а на існуючу зарплату можна буде купити в 2-3 рази менше їжі і товарів

Уникнути цього дуже просто — потрібно підняти ціну на газ для населення. Водночас, якщо ми піднімемо ціну на газ на 60% як того вимагає МВФ, це означатиме що Уряд автоматично повинен буде знайти додаткові кошти на субсидії громадянам. А отже нас імовірно чекатиме незапланована «дірка» у бюджеті, яку не зрозуміло як перекривати.

Поки можновладці шукають вихід долар за останні два тижні плавно перескочив психологічний рубіж у 27 грн і продовжує потихенько зростати.

То може краще все ж таки варто не затягувати і прийняти рішення максимально швидко ніж спокійно очікувати тотального колапсу економіки?

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU