hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Про підготовку ДРГ бойовиків

Українська розвідка привласнює інформацію “Правої справи”.

Днями сайт «Інформаційний спротив» з посиланням на інформацію прес-служби ГУР МОУ повідомив, що командування російських окупаційних військ продовжує практику підготовки бойовиків 1-го та 2-го «армійських корпусів ЛДНР» на території РФ по окремим військовим спеціальностям.

«Зокрема, на одному з полігонів Ростовської області здійснюється підготовка диверсійно-розвідувальних груп. Заняття проводяться під керівництвом інструкторів підрозділів спеціального призначення ЗС РФ «, -повідомляєтьсяна сайті «Інформаційний спротив».

Варто зазначити, що ще 16.08.2016 року аналітичний відділ ГІ «Права Справа» оприлюднив інформацію, що на території Ростовської області РФ створено і функціонують вербувальні пункти і тренувальні бази, в яких бойовики самопроголошених «республік» і так звані «добровольці» проходять спеціальну підготовку.

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права справа», тренувальна база розташована на території бази відпочинку «Полюс» за адресою: Ростов-на-Дону, вул. Лівобережна, 94/119. Полігон, на якому «курсанти» проходять військовий вишкіл, знаходиться поблизу села Персіановський Ростовської області.

Крім того, центри підготовки диверсійних груп бойовиків знаходяться в Пскові, Таганрозі, м. Шахти Ростовської області, селі Молькіно Краснодарського краю і в Московській області.

Примітно, що це не перший випадок, коли прес-служба ГУР МОУ видає раніше оприлюдненні повідомлення аналітичного відділу ГІ «Права Справа» за власну інформацію.

Нещодавно українські ЗМІ з посиланням на інформацію прес-служби ГУР МОУ повідомили, що на окупованих територіях Донбасу бойовики під керівництвом кураторів з ФСБ РФ почали затримувати громадян з проукраїнською позицією.

Утім, ще 25 листопада 2017 року аналітичний відділ ГІ «Права Справа» оприлюднив інформацію, що російськими кураторами віддано наказ керівникам так званих «міністерств держбезпеки ЛДНР» збільшити кількість заручників з числа проукраїнські налаштованих місцевих мешканців.

Свого часу прес-службою Головного управління розвідки Міністерства оборони України була оприлюднена інформація про те, що російське окупаційне командування продовжує комплектування з’єднань і частин 1-го (Донецьк) і 2 -го (Луганськ) армійських корпусів громадянами РФ з числа найманців -кримінальників.

Аналогічна інформація була оприлюднена аналітичним відділом «Права Справа» ще в травні 2016 року. Аналітичний відділ організації інформував тоді спеціальні служби України, що на території РФ та тимчасово окупованих районів Луганщини російськими кураторами створено низку тренувальних таборів, в яких колишні російські кримінальні злочинці проходять відповідну підготовку для подальшої участі у бойових діях на боці бойовиків та диверсійної діяльності на території України.

Свого часу, в інтерв’ю виданню «Lb.ua» екс-голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що у Служби безпеки України є «свої люди» в керівництві самопроголошених «ДНР» і «ЛНР». Не розкриваючи подробиці цієї діяльності, він додав, що «рівень розуміння ситуації (в регіоні) досить глибокий».

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» залишає за собою право на громадський контроль за інформаційною діяльністю прес-служби ГУР МО України.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU