hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Волкер і Сурков обговорюватимуть одну важливу тему

Крім миротворців.

Заявами про зустріч Волкера та Суркова Росія демонструє начебто свою договороспроможність. Росія ніби є «готовою» до перемовин у цьому форматі. Насправді це ланка одного ланцюжка, аби примусити Україну продовжити дію закону про особливий статус Донбасу.

Росіяни готові зустрітися з американським представником Куртом Волкером, аби підкреслити, що саме Москва просуває мирні ініціативи, зокрема введення місії ООН. Лобіюється питання наступної зустрічі Трампа та Путіна. Ця хвиля нагнітається, щоб наші західні партнери почали на нас тиснути. В першу чергу, щодо продовження закону про особливий статус Донбасу, про що заявив раніше Курт Волкер.

Примітна ще одна деталь – у Мінську прийняли рішення про безстрокове перемир’я на Донбасі. І це теж елемент того, щоб тиснути на Україну з метою продовжити дію закону про особливий статус Донецької та Луганської областей. А також для того, щоб на зустрічі з Волкером лобіювати вигідну для Росії модальність місії ООН.

Зустріч Волкера та Суркова, швидше за все, відбудеться, і, крім миротворців, вони говоритимуть і про закон про особливий статус Донбасу. Не виключено, що радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон теж підійматиме цю тему. З великою ймовірністю продовження цього закону продавлять.

Нагадаю, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що спецпредставник Державного департаменту США з питань Україною Курт Волкер і помічник президента Росії Владислав Сурков проведуть нову зустріч в недалекому майбутньому. Як відомо, Волкер і Сурков зустрічалися чотири рази: 21 серпня 2017 року в Мінську, 7 жовтня і 13 листопада 2017 року – в Белграді, 26 січня 2018 року – в Дубаї.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU