hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Луценко не є ворогом журналістів

ЗМІ обійшли увагою успішний захист інтересів Седлецької.

Кілька годин тому група народних депутатів зустрілася з генеральним прокурором Юрієм Луценком. Як повідомляють у фейсбук, в кабінет генерального прийшли майже всі депутати, які самі раніше були журналістами:Ольга Червакoва, Вікторія Сюмар, Мустафа Наєм, Світлана Заліщук, Олена Сотник та Олексій Рябчин. Найцікавіше, що Юрій Луценко також мав пряме відношення до журналістики, видаючи 18 років тому газету, яка друкувала розслідування.

В результаті прокуратура звернулась до компанії Київстар з проханням обмежити інформацію, яка буде передана, виключно даними геолокації.

Юрій Луценко вважає надмірним втручанням в професійне і приватне життя отримання інформації про ВЕСЬ трафік телефону Наталії Седлецької за 17 місяців.

Прокуратура відмовилася від інформації про зміст смс-повідомлень і номери телефонів, з якими були контакти у Седлецької.

Слідчі просять Київстар відокремити і надати лише інформацію про дати і час перебування Седлецької в районі офісів НАБУ, де, на думку слідства, відбулося розголошення державної таємниці і таємниці слідства.

Власне, я не сумнівався, що так і буде. Не може бути Луценко ворогом ЗМІ і свободи слова – це було б протиприродньо.

Взагалі свобода слова – це наше реальне надбання після Революції Гідності.

Щоб відчути різницю з минулим, достатньо згадати як охоче хвалили Януковича журналісти самих різних видань, радісно крокуючи поруч з ним по Межигір\’ю, зведеному на крадені гроші. Між іншим, там були і люди, які так часто критикують владу сьогодні.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU