hronika.info
Евгений Магда
Все статьи автора
Мнения

Візит Курца, друковані пристрасті та Меркель з Макроном у пошуках

Три головні події світу.

Австрійський канцлер — не лише один з наймолодших лідерів країни у сучасному світі, але і очолює державу, яка протягом другої половини 2018 року головує у Європейському Союзі. Добре, що Себастьян Курц побував у Києві, де почув аргументи українського керівництва та екскурсію столичними вулицями від Віталія Кличка. До речі, на Донбасі австрійський політик бував як головуючий у ОБСЄ ще у січні 2017 року, відколи ситуація на сході України не надто змінилася. Після візиту до Києва Курц висловився за підтримання діалогу з Росією (що не повинно дивувати), проте вважає дії РФ на Донбасі такими, що потребують реакції. Це лише один з елементів ЄС-пазлу «Продовження санкцій проти Росії», який складатимуть лідери Європейського Союзу наприкінці року.

Дональду Трампу не щастить з друкованим словом. Якщо нова книга Боба Вудворда (журналіста, який безпосередньо брав участь у Вотергейтському скандалі) «Страх. Трамп у Білому домі» надійде у продаж лише 11 вересня, то анонімна публікація у New York Times пройшлася по болючих мозолях президента найпотужнішої держави світу. Звісно, мало кому подобається констатація не лише наявності внутрішньої опозиції курсу Трампа, але і вислів «люди мають знати, що вдома є дорослі». Давайте не забувати про наближення проміжних виборів до Конгресу та політичної конкуренції за океаном на рівні, суттєво вищому від українського. Офіційному Вашингтону вже ближчим часом доведеться реагувати на ситуацію в Ідлібі, де Росія та Іран намагаються нав’язати власні правила гри.

Про правила гри та перспективи Європейського Союзу говорили у Марселі лідери Франції та Німеччини. Еммануель Макрон та Ангела Меркель підтримують інтенсивний рівень контактів, проте навіть лідерам найпотужніших країн ЄС доведеться реагувати і на Brexit, і на загрозу нової хвилі біженців, і на перспективи врегулювання конфлікту на Донбасі, адже Німеччина та Франція є членами Нормандської четвірки. Цей комплекс проблем постає на тлі наближення виборів до Європейського Парламенту, які можуть спричинити зміни політичного клімату на континенті.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU