hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Вступ України до НАТО: як проголосує Батьківщина

Раніше Україна була розділена.

Виступ Бориса Тарасюка у ВР примусив мене пригадати історію 2014 року, коли 27 листопада депутати від Батьківщини запропонували референдум про вступ України до НАТО.

Одна з проблем, яка перешкодила це зробити було те, що в ставленні до НАТО Україна була тоді ще розділена. Це добре видно з досліджень фонду «Демократичні ініціативи», який відстежував зміну ставлення українців до Північно-Атлантичного Альянсу. Як видно з результатів опитувань, якби провести референдум у 2014 році, то виявилось би, що на Сході та Півдні країни вступ до НАТО підтримали б менше половини.

Навіть у липні 2015 року ідея вступу до НАТО набирала понад 50% тільки на Заході України, але не в Центрі і тим більше на Сході та Півдні.

Провал референдуму про вступ до НАТО тоді дав би залізні аргументи Москві переконувати світ, що українці, нібито, не хочуть до НАТО. Ось до чого могла призвести реалізація ідеї Батьківщини провести референдум у 2014 або в 2015 році.

Звичайно, можна не сумніватися у намірах Бориса Івановича Тарасюка, який відомий своєю багаторічною підтримкою вступу України до НАТО. Але найкращим вчинком усіх прихильників цієї ідеї в парламенті стане голосування за зміни до Конституції про обов\’язок Президента, Уряду та Верховної Ради привести Україну до членства у Північно-Атлантичному Альянсі.

Впевнений, що справжні прихильники НАТО навіть у опозиції проголосують «ЗА», незважаючи на те, що зміни до Конституції запропонував Президент.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU