hronika.info
Владимир Цыбулько
Все статьи автора
Мнения

Виступ Порошенко у Раді був всеохопним

І інтелектуалізованим.

Отже Послання проголошене, лишається вивчити аналітичну записку до послання. Але то вже колективна інституційна праця. Виступ був всеохопним і інтелектуалізованим, більше мав есеїстичного інструментарію ніж риторичного, і цим фактично сформував основи нової сучасної політичної стилістики.

З початку політичного сезону Петро Порошенко перехопив політичну ініціативу, формує порядок денний, демонструє впевненість і наступальну позицію.

Послання носить глибокий стратегічний візіонерський характер. Узагальнив головні стратегічні досягнення за роки президентства і позначив чіткі маркери на майбутнє.

Послання переконливо свідчить, що Президент Порошенко постає єдиним і безальтернативним гарантом європейського та євроатлантичного курсу України, який можна образно описати відомою формулою Хвильового «Геть від Москви! – «Дайош Європу!». Цій логіці підпорядковані всі його дії. Це — послідовність.

Найбільш очевидні досягнення в обороні та зовнішній політиці, за що Президент відповідає безпосередньо

За економіку відповідає Уряд, відтак Порошенко зосередився лише на загальних питаннях економічної стратегії та інвестиційного клімату. Тому навряд чи доречні претензії, що Президент про щось не сказав. І не мусив. Він говорив концептуально про стратегію. Послання ж » про засади…»!

Глава держави, на відміну від багатьох інших виступів, був достатньо самокритичним і до себе, і до всієї владної команди.

Головні загрози – реванш п’ятої колони, популізм, авторитаризм. Діяльність Президента Петра Порошенка націлена на майбутнє, він не допустить реваншу і повернення країни в минуле.

Високими були очікування про оголошення участі в майбутній виборчій кампанії, але, як свідчить практика, діючі президенти включаються в кампанію одними з останніх кандидатів… Президент тримає інтригу в цьому питанні, і дає час потенційним союзникам співставити виклики і загрози з можливостями інших кандидатів. Але потужнішого міжнародного перемовника і організатора оборони, ніж Петро Порошенко, на сьогодні в Україні не має!

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU