hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Порошенко допоміг утворити незалежну православну церкву

Президент зробив більше, ніж будь-хто до нього.

Мені здається, якби йому більше нічого не вдалося на своїй посаді – одного цього досить, щоб він увійшов в історію України.

Слова предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарета, який учора ввечері приїхав до Президента, свідчать, що цей безумовний авторитет українського православ\’я знав за що дякувати і кому:

«Я хочу Вам особисто подякувати, тому що завдяки Вашій наполегливості, завдяки Вашій мудрості ми досягли цього. Бо і попередні президенти також працювали, але не досягли. А Ви досягли цієї нашої загальної мети».

Звичайно, ця омріяна багатьма українцями церква, остаточно ще не утворена. Очікувано, що Москва не змириться, і навіть спробує влаштувати на цьому шляху ще не одну провокацію.

Але це безумовно Акт Духовної Незалежності України.

Однак, утворення церкви та обрання предстоятеля – це більше справа не держави, а самих віруючих і самих церков. Проте процес утворення вже пішов, попри роки розділення, які вносили поділ і розкол між православних українців.

Звичайно, у різні часи політики загравали з різними церквами, вимолюючи чи виторговуючи підтримку виборців.

Пригадую 29 квітня 2009 року, коли прем\’єр Тимошенко зустрілася з патріархом Кирилом в Росії, коли якраз йшлося до початку виборчої кампанії. Не виключено, що фото, що нижче, зроблене того ж дня.

Джерело

Рекомендуем прочитать

Ледниковые периоды на Земле: сколько их было и смогут ли люди пережить грядущие

Георгий Юрьев

Ученые выяснили, почему люди зевают: это имело важное значение для наших предков

Георгий Юрьев

Украина рискует остаться без бензина: как исправить ситуацию

Анна Мартынова