hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Кремль тримає в рукаві джокер

«Абхазький сценарій» для «ЛНР» і «ДНР».

На початку «виборчих» перегонів в «ЛНР» було зареєстровано вісім кандидатів, а залишилося лише чотири. Єдиний реальний претендент Леонід Держак зняв свою кандидатуру, а всі решта – це суто технічні кандидати, не відомі широкому загалу. Тому тут не було жодних несподіванок. І намальовані Пасічнику 70% підтримки – це ще дуже скромний результат, бо могли б намалювати і 90%.

Основному претенденту на посаду голови «ДНР» заборонили в’їзд на територію цієї квазіреспубліки. Бородай ще до початку «виборів» заявляв про те, що кандидатура Пушиліна узгоджена з Кремлем, відповідно будь-які спроби Ходаковського взяти участь у псевдовиборах не розглядаються. Більше того, Ходаковський є військовою людиною, тому розуміє, що таке «наказ згори».

Ось чому на цих виборах в ОРДЛО не було жодних несподіванок.

В принципі, кремлівські куратори з розумінням підійшли до процесу виборчих перегонів у «ЛНР» і «ДНР»: Пасічнику намалювали більший відсоток, ніж Пушиліну, бо Пасічник – більш авторитетна людина на теренах «ЛНР», ніж Пушилін. Пушилін не сприймався всерйоз як політична або військова постать, тому, відповідно, у нього близько 60% підтримки, тоді як у Пасічника близько 70%.

Навіть ця відмінність у відсотках є свідченням того, що Кремль безпосередньо вплинув на результат «виборів». Тобто найголовніше – не народне волевиявлення, а намальоване в Кремлі.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU