hronika.info
Виктор Уколов
Все статьи автора
Мнения

Чи можуть антикорупціонери захищати гроші Януковича

ЄПСЛ, по суті, захистить гроші екс-президента.

21 листопада Центр протидії корупції повідомив, що Європейський суд з прав людини погодився розглянути позов цієї організації до України через засекречення рішення суду про конфіскацію коштів пов\’язаних з Януковичем.

Якщо ви не одразу зрозуміли (до мене також одразу не дійшов зміст) – прошу вас перечитати перший абзац ще раз.

На День Гідності і Свободи, через 5 років після того, як проти режиму Януковича спалахнув Євромайдан, українська громадська організація із задоволенням повідомляє, що ЄПСЛ, по суті, захистить гроші Януковича. Неймовірна ситуація. Особливо, якщо згадати, що декого з активістів ЦПК ми таки бачили на Євромайдані.

Напевне було б логічним, якби такий позов проти України подав екс-заступник голови АП Януковича Андрій Портнов. Або екс-міністр юстиції часів Януковича Олександр Лавринович. Чи хоча б колишній перший віце-прем\’єр Сергій Арбузов. Так ні – під позовом мабуть стоїть підпис Віталія Шабуніна!

У вересні 2018 року Еґмонтська група, яка об\’єднує фінансові розвідки провідних країн світу, визнала фінансове розслідування українського Держфінмоніторингу щодо злочинів часів Януковича найкращим у світі.

На мій погляд, позов ЦПК, яким точно скористаються для захисту коштів режиму Януковича, позбавляє права цих активістів в майбутньому називати себе борцями з корупцією. Не можна боротися з корупцією, одночасно захищаючи найбільшого корупціонера, який пограбував нашу країну.

P.S. Cьогодні в Шевченківському райсуді Києва ледь не зняли арешт з близько 250 млн дол США, які належали угрупованню Януковича. За даними прокуратури фіктивними власниками цінних паперів та інших активів є окремі громадяни і навіть студенти з Туркменістану, які записані директорами фіктивних підприємств. Завдяки оперативній реакції прокурорів, позов забрали.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU