hronika.info
Денис Казанский
Все статьи автора
Мнения

48 російських копійок за репост

Ні владу, ні правоохоронців це не турбує.

Андрій Сафронов, який живе в Донецьку і співчуває ДНР, розповідає, як люди Вадима Новинського замовили його знайомому накрутити лайків і репостів до його посту на «Фейсбуці» з гнівною відповіддю Порошенку.

Називає навіть ціну — 0,48 рублів за лайк або репост. Тобто, навіть ботів український депутат Новинський замовляє в Росії або ОРДЛО за рублі. Гроші заробляє в Україні, а витрачає на російську ботоферму.

Зайшов на сторінку Новинського і знайшов той самий пост, про який йдеться. Там можна подивитися хто робив репости і лайки. В основному це порожні акаунти без фоток, друзів і будь-якого змісту, часто з фотографіями та іменами якихось мексиканців або уругвайців. До більшості репостів немає жодного лайку або коментаря. Тобто, по всьому видно, що пост дійсно розкручували за допомогою фейкових акаунтів за гроші, і Сафронов не бреше.

Хороший приклад того, наскільки спотворено реальний світ в «Фейсбуці». Дивишся кількість лайків і репостів — і здається, що Новинський зачіпає дійсно суспільно значиму тему, яка турбує людей. А по факту — все це лише фейк по 48 російських копійок за репост. Не цікавий людям ні сам Новинський, ні та нісенітниця, яку він постить.

Гарна історія. Просто не Новинський, а людина-політтехнологія.

Якийсь росіянин з Новгородської області, який від початку не мав до України ніякого відношення, раптом починає купувати українські активи. Потім переїжджає в Україну. Невідомо за які заслуги отримує з рук зрадника Януковича український паспорт і стає українським політиком. Починає приймати закони, втручатися в церковні справи, розповідати місцевим жителям, як потрібно жити. Реєструє свою партію, яку починає активно рекламувати. Через соціальні мережі за допомогою російських громадян за рублі розганяє меседжі, з метою вплинути на політичну ситуацію в Україні. І ні владу, ні правоохоронців це не турбує.

З одного боку — військовий стан, постійні розмови про російську загрозу. З іншого — росіянин Новинський з незрозуміло як отриманим українським паспортом. Причому, цей паспорт для нього щось на зразок шапки-невидимки. Зрозуміло, що за фактом Новинський як був, так і залишився російським, а не українським політиком. Але при цьому в потрібний момент він махає своїм синім паспортом, який по суті такий же фейк, як і його пости в соцмережах, і кричить «Я в будиночку!». І ніхто не може нічого з цим зробити.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU