hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Про дивні справи Московського патріархату

Дивовижні речі трапляються у світі.

За інформацією ЗМІ, намесник Києво-Печерської Лаври владика Павло вирішив продати свій розкішний заміський особняк. Варто зазначити, що будинок площею 580 кв. м розташований на ділянці в 40 соток. Про це повідомляє ріелтор, який виставив об\’єкт на продаж.

Власне, комплекс крім головного будинку включає також гостьовий будинок і будинок для охорони. Весь будинок мебльований італійськими та англійськими меблями. Підлога виконана з мармуру. Під час обшуків СБУ виявила, що у стіни деяких кімнат вмонтовані золоті пластини.

Утім, така розкіш намісника Києво-Печерської лаври не є винятком.

Ось, наприклад, глава РПЦ патріарх Кирило.

Його сестра Лідія Леонова (тобто по суті, він сам) володіє п\’яти кімнатними апартаментами площею 144,8 кв. м. в центрі Москви на вул. Серафимовича вартістю не менше півмільйона доларів.

Крім того, Кирило володіє палацом, який скромно іменується «дача», на чорноморському узбережжі Краснодарського краю на території державного лісового фонду поруч з путінським маєтком (село Дивноморське, яке знаходиться на території міста-курорту Геленджик). За різними оцінками, його вартість доходить до півтора мільярда рублів.

Для патріарха і для інших єпископів спадкування їх майна за смерті здійснюється за нормами цивільного права, а для всіх інших монахів – за нормами церковного.

Крім того, як повідомляють російські ЗМІ, патріарх є одним з найбагатших людей Росії. Свій капітал він сколотив ще в 90-і роки, займаючи посаду керівника Відділу зовнішніх церковних зв\’язків (ВЗЦЗ МП) Московської патріархії. При відділі було створено кілька комерційних структур: фінансово-торгова група «Ніка», банк «Пересвет», АТ «Міжнародне економічне співробітництво» («МЕМ»), АТ «Вільне народне телебачення» і ряд інших. Він носить дорогий швейцарський годинник і живить пристрасть до лиж, для чого, як кажуть, купив собі віллу в Швейцарії.

Про його пожертвування на благодійність нічого не відомо.

У той же час, глава інвестиційної компанії Berkshire Hathaway Уоррен Баффет, атеїст, досі живе в скромному будинку, купленому в 1958 році, в Омасі, штат Небраска, і який обійшовся йому при покупці всього в 31 500 доларів.

Він їздить на автомобілі Lincoln Town Car, що був знятий з виробництва в 2011 році.

Крім того, Баффет щорічно робить мільйонні пожертви в благодійні фонди. Сума, яку власник Berkshire віддав на благодійність перевищила $ 30 млрд.99% свого статку він заповів на благодійність.

Чи не парадоксально, що згідно заповіту Христа чинить не Його служитель, а людина, яка не визнає Його?

Хочеться нагадати «святому» Кирилу слова апостола Якова:

«Послухайте, мої брати любі не вбогих світу Бог вибрав багатих вірою і спадкоємцями Царства, яке обіцяв любить Його? А ви знехтували бідного…Хто всього Закона виконує, а згрішить в одному чим-небудь, той винним у всьому…Яка користь, брати мої, коли хто говорить, що має віру, але справ не має? Чи може спасти його віра? Але, дехто скаже: «Ти маєш віру, а я маю справи»: покажи мені віру свою без справ твоїх, а я покажу тобі віру свою від справ моїх. Ти віруєш, що Бог один? Добре робиш і біси вірують, і тремтять. Чи хочеш ти знати, о марна людино, що віра без справ мертва?».

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU