hronika.info
Дмитро Снєгирьов
Все статьи автора
Мнения

Щодо спрощеного громадянства РФ для українців

Про цілі Москви та наслідки для України.

Днями голова Держдуми РФ В\’ячеслав Володін доручив профільним комітетам нижньої палати оперативно підготувати поправки для спрощення прийняття українців до громадянства Російської Федерації. В Росії хочуть прийняти закон, який передбачає спрощення отримання російського громадянства для людей, «які проживають у країнах, де відбуваються збройні конфлікти та зміна політичного режиму».

Варто зазначити, що спрощенням надання українцям громадянства РФ Москва вирішить для себе два важливих завдання. Серед іншого мета військової агресії Росії проти України – вирішення демографічної ситуації і кваліфіковані кадри.

На територію РФ з початку війни на Донбасі з окупованих територій виїхало близько півтора мільйона українських громадян. Повертатися вони не збираються. Дуже суттєве поповнення генофонду. Крім того, військовий конфлікт – крок до примусу для населення індустріальних районів Донбасу. На відміну від жителів Середньої Азії жителі ОРДЛО – кваліфіковані робочі кадри. І вони повинні компенсувати відтік мізків із Росії.

Наразі на окупованих територіях Донбасу працює російська програма «Співвітчизник», яка передбачає переселення слов’янських народів до РФ. І діє спрощена процедура для отримання громадянства.

Нагадаю: ця пропозиція лунала в Москві ще в 2017 році. Було продовжено дію терміну тимчасового перебування українців на території РФ. До ухвалення відповідного закону тоді справа не дійшла.

Спрощене отримання громадянства РФ для українців – пропагандистський крок, як для внутрішнього споживання, так і для українців, орієнтованих на РФ. Кремль показує так звані «нерозривні» зв’язки слов’янських народів і «штучний» характер військового конфлікту. Це ще один козир для проросійських кандидатів і політсил, які спекулюватимуть на темі поганого миру.

Джерело

Рекомендуем прочитать

TikTok в США всё? Законопроект уже принят

OSHU

«Шляпа MAGA» и другие мифы: ИИ вводит в заблуждение избирателей

OSHU

Если вы ищете дешёвый дом на Гавайях, попробуйте лавовую зону

OSHU